Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Plaça Corsini serà l’epicentre de la 30a campanya de recollida de joguines de Creu Roja Joventut

La plaça del Mercat acollirà durant els dies 3,10 i 17 de desembre els actes de recollida i lúdics

El Mercat Central de Tarragona ha acollit la presentació de la campanya de recollida de joguines de Creu Roja Joventut a la demarcació de Tarragona El Mercat Central de Tarragona ha acollit la presentació de la campanya de recollida de joguines de Creu Roja Joventut a la demarcació de Tarragona DAVID OLIETE
Societat Abel Casanovas
Dijous, 17 Novembre 2022 09:50

La Plaça Corsini de Tarragona serà el punt neuràlgic de la 30a campanya de recollida de joguines organitzada per la Creu Roja Joventut. Els dies 3, 10 i 17 de desembre, de 10 a 14h, es podran entregar les joguines i participar en família en els "Jocs a Plaça' amb jocs com escacs, tres en ratlla, camp de xapes, xarranca i l'escala.

La campanya, que enguany celebra els 30 anys, ha estat presentada aquest dimecres al Mercat Central de Tarragona. El conseller de comerç, Dídac Nadal, ha començat valorant amb “orgull” aquesta campanya i ha remarcat que “El Mercat és un espai compromès amb aquestes iniciatives”. S’ha mostrat “encantat de participar” i ha animat als comerços de la ciutat a participar-hi.

La directora de Creu Roja Joventut, Claudia Martos, ha anunciat que “tirem endavant amb aquesta iniciativa gràcies a les institucions”. Ha agraït la implicació dels 1.000 voluntaris de la demarcació i ha assenyalat que això ajuda a “fer-se una idea de la implicació social”.

Matos ha explicat que l’objectiu de la campanya no és altre que recollir joguines i jocs per als qui pateixen situacions de vulnerabilitat. També ha volgut destacar que aquesta recollida ha evolucionat amb el pas del temps, ja que “inicialment es feia per Reis” i ara “es desvincula de qualsevol sentit religiós i és la família qui decideix quan i com vol rebre el regal”.

Característiques de les joguines

Claudia Martos ha remarcat que les joguines es tracten com un “element de transmissió de valors”, “fer prendre consciència del missatge que es vol transmetre” i “educar amb respecte, tolerància i diversitat”. És per aquest motiu que només s’acceptaran joguines que fugin de connotacions bèl·liques, sexistes, siguin noves i sostenibles.

Per la seva banda, la coordinadora provincial de Creu Roja Joventut, Eva Cañete, ha celebrat que aquest any més de 2.500 nens i adolescents (entre 0 i 14 anys) amb situació de vulnerabilitat rebran 8.000 joguines. Cañete ha volgut destacar també la “necessitat de rebre llibres de lectura juntament amb els jocs”.

Campanya a l’alça

Eva Cañete s’ha congratulat tot dient que en els últims 4 anys la campanya de recollida ha experimentat un gran creixement, ja que el 2018 es van recollir 4.000 joguines per les 8.000 que es van recollir l’any passat. Una tendència que esperen mantenir enguany.

Cañete ha tancat la presentació dient que aquesta campanya cada vegada té més “ressò” i que això és gràcies a la “confiança de les entitats”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: