Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Red Antiracista de Tarragona convoca una acció per reflexionar sobre el feminisme descolonial

Es tracta de l'espai de diàleg “Els reptes del feminisme descolonial”, que tindrà lloc el dissabte 19 de novembre, d'11 h a 13 h, a l’Ateneu Libertari Alomà

L'Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona acollirà l'espai de diàleg “Els reptes del feminisme descolonial”, que tindrà lloc el dissabte 19 de novembre L'Ateneu Llibertari Alomà de Tarragona acollirà l'espai de diàleg “Els reptes del feminisme descolonial”, que tindrà lloc el dissabte 19 de novembre ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 16 Novembre 2022 09:15

La Red Antiracista de Tarragona, organització nascuda fa un parell d’anys com una plataforma d’empoderament ciutadà per lluitar contra el racisme institucional i estructural, ha convocat un espai de diàleg que permetrà reflexionar sobre els reptes de l'anomenat feminisme descolonial.

Aquesta jornada de reflexió s’ha convocat juntament amb la Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament de Barcelona i es farà el dissabte dia 19 de novembre, a l’Ateneu Libertari Alomà (c./ Sant Magí, 2), en el marc del Dia Internacional contra la violència masclista, que serà el 25 de novembre.

L’acció constarà d’un diàleg de dues hores (11 h a 13 h) en el qual les participants respondran preguntes de manera individual i de manera col·lectiva.

Objectius de la trobada

L’objectiu final és veure com assumeixen des del seu activisme el feminisme descolonial, identificar els reptes que afronten les col·lectives feministes a l’hora de practicar-lo i generar accions i aliances de transformació individual i col·lectiva sense tenir en compte cossos ni procedències, permetent l’autonomia física, política i econòmica de les persones en tota la seva diversitat.

En aquesta xerrada també es comptarà amb la participació de la 9a Escola de feminisme descolonial, que aterrarà per primer cop a Tarragona. Aquesta organització pretén trencar amb la mirada academicista eurocèntrica i prendre una consciència col·lectiva de la història de les dones que en el passat van lluitar contra el colonialisme.

La convocatòria d’aquests dos esdeveniments permetrà descobrir diversos punts de vista sobre la manera d’entendre les lluites socials, les quals es consideren necessàries en una ciutat que conviu amb diverses realitats i vol establir noves formes de construir un món en comú.

Cal demanar cita prèvia

Des de la Xarxa Antiracista de Tarragona recorden que aquesta acció no admet participació mixta i que s’ha de reservar plaça per assistir-hi al següent correu: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: