Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jornada solidària amb Càritas i el Menjador Social de Bonavista

Òmnium organitza aquest diumenge 27 de novembre la (Re)volta Bonavista, una ruta per conèixer la lluita diària de les entitats solidàries del barri tarragoní

El Menjador Social de Bonavista ha patit enguany un descens en l'obtenció de productes frescos El Menjador Social de Bonavista ha patit enguany un descens en l'obtenció de productes frescos CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 26 Novembre 2022 21:20

Òmnium Cultural del Tarragonès, juntament amb el Fòrum Espai Cultural i la Federació d’Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT), organitza aquest diumenge 27 de novembre una '(Re)volta' a Bonavista amb el títol “La lluita diària per la solidaritat”, per tal de conèixer la tasca diària que fan algunes entitats solidàries del barri com Càritas Bonavista, el Menjador Social de Bonavista o l’espai per a la gent gran Cuidant de tu. Es tracta d’una jornada solidària per conèixer les seves realitats, necessitats i, sobretot, per fomentar la solidaritat entre els veïns i veïnes que pateixen una situació més greu.

El projecte '(Re)voltes' d’Òmnium Cultural consisteix en passejades guiades en grup per barris o pobles que tenen com a fil conductor els relats vivencials de les persones i entitats protagonistes de les lluites i processos de transformació social que hi han tingut lloc. Aquests itineraris finalitzen amb un espai de conversa i diàleg dinamitzat entre una vintena de persones, que acaben amb un aperitiu. En el cas de la '(Re)volta' a Bonavista, finalitzarà amb un dinar solidari popular.

La ruta per conèixer les entitats socials del barri

La '(Re)volta' de Bonavista començarà el diuemnge, a les 11 h, al Fòrum Espai Cultural (C/ Set, 15, baixos B, Bonavista, Tarragona) i els participants descobriran la lluita diària d’algunes entitats socials del barri, com són Càritas Bonavista, el Menjador Social de Bonavista i l’espai Cuidant de tu. A través dels voluntaris que viuen de primera mà la situació de vulnerabilitat en què molta gent es troba al barri, els assistents coneixeran la incansable tasca social de les entitats i les dificultats que afronten per poder continuar oferint el servei.

Aquestes entitats treballen dia a dia per oferir a les persones i famílies en situació vulnerable aspectes tan bàsics com són l’alimentació o la higiene. A més, en el cas de l’espai Cuidant de tu, les persones grans tenen un lloc on hi troben companyia i cures com per exemple perruqueria i pedicura a les persones que ho necessiten i no tenen recursos, amb l’objectiu que millori el seu benestar emocional i que se sentin integrades en una comunitat.

Fideuà popular solidària

La ruta finalitzarà a la part alta de Bonavista, al barri de Buenos Aires, on se celebrarà una fideuà popular solidària. Els beneficis obtinguts amb la venda dels tiquets per la fideuà es destinaran íntegrament a Càritas i al Menjador Social, que enguany ha patit un descens de productes frescos a causa de les retallades d'excedents dels supermercats provocades per la pujada de preus.

De la mateixa manera, el dissabte 19 de novembre es farà una activitat complementària, una recollida solidària d’aliments al Mercat Central de Tarragona (a la planta inferior, davant del supermercat) i al Mercat de Torreforta. Els aliments recollits es donaran a les entitats participants en la '(Re)volta'.

Les inscripcions

Pel que fa a les inscripcions per la ruta, es poden fer a través de la pàgina web del projecte (Re)voltes, www.lesrevoltes.cat, mentre que els tiquets per la fideuà popular es podran comprar per 3 € al Menjador Social de Bonavista, a Càritas Bonavista i també durant la recollida d’aliments del dia 19. Per a més informació per a adquirir tiquets, l’organització ha posat un número de telèfon a disposició, el ‎667 86 45 56.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: