Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona dignifica com a espai de la memòria dues fosses comunes del cementiri

En aquests dos indrets reposen les restes de 14 homes que van ser condemnats a mort i afusellats pel franquisme entre els anys 1939 i 1940

Imatge de l’acte de dignificació i senyalització de dues fosses comunes ubicades al cementiri de Tarragona Imatge de l’acte de dignificació i senyalització de dues fosses comunes ubicades al cementiri de Tarragona TJERK VAN DER MEULEN
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 12 Novembre 2022 15:29

Aquest dissabte 12 de novembre s'ha celebrat l’acte de dignificació i senyalització de dues fosses comunes ubicades al cementiri de Tarragona. L’acte, obert a tota la ciutadania, ha comptat amb la participació del conseller de Memòria Història de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño; el president de l’associació Fòrum de Tarragona per la Memòria, Francesc Xavier Tolosana; la presidenta de l'Associació de Víctimes de la Repressió Franquista a Tarragona, Montserrat Giné; i familiars de les víctimes que reposen en les fosses comunes.

La dignificació d’aquestes dues fosses s’ha dut a terme en el marc del Programa de Memòria Democràtica de Tarragona d’aquest any. En aquests dos indrets reposen les restes de catorze homes que van ser condemnats a mort i afusellats per les autoritats franquistes entre els anys 1939 i 1940.

Els treballs de dignificació han estat promoguts per l’associació Fòrum de Tarragona per la Memòria (FTM) i han anat a càrrec de la Xarxa Santa Tecla.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: