Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Més de 2.500 persones assisteixen al I Congrés de Migració i Interculturalitat del Camp de Tarragona

El divendres es va dedicar al debat amb especialistes en polítiques migratòries i el dissabte es va fer una mostra de la diversitat intercultural del territori

La primera edició del Congrés de Migració i Interculturalitat del Camp de Tarragona va reunir 2.500 persones La primera edició del Congrés de Migració i Interculturalitat del Camp de Tarragona va reunir 2.500 persones AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 01 Novembre 2022 13:54

La primera edició del Congrés de Migració i Interculturalitat del Camp de Tarragona que es va viure el 28 i 29 d'octubre a Tarragona s'ha tancat amb una gran afluència de públic. La cita va comptar amb dues jornades que es van viure el divendres i dissabte al Palau de Congressos i al Recinte Firal, on l'assistència de persones es va elevar fins a les 2.500 persones. “Celebro l’enorme implicació de les associacions de diversos orígens de la ciutat, la impecable producció i l’èxit de convocatòria”, apunta la consellera Nova Ciutadania de Tarragona, Paula Varas. I afegeix: “Aquest congrés ha servit per visualitzar quant de diversa és la ciutat de Tarragona i com camina cap a una cohesió social real, que és un dels objectius d’aquest Govern Municipal”.

El dissabte, el recompte oficial d'entrades a la Fira es va tancar amb 2.292 entrades, a banda dels firaires, organitzadors, grups de ball i folklore i altres persones i col·lectius que van estar presents durant gairebé tota la jornada. A més, els organitzadors estimen que el divendres les jornades de debat es van saldar amb més de 300 assistents, 215 dels quals amb inscripció prèvia registrada a l'entrada del Palau.

El Congrés es va dividir en dos dies. El primer es va dedicar al debat amb especialistes i acadèmics en polítiques migratòries, drets humans i llei d'estrangeria al Palau Firal de Congressos. La inauguració va anar a càrrec de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; la consellera de Nova Ciutadania de Tarragona, Paula Varas; i de la Directora General de Migracions, Refugi i Antiracisme, Eunice Romero, qui va fer un diagnòstic dels reptes que existeixen per engegar polítiques migratòries dintre de les institucions. La jornada va continuar amb taules rodones amb col·lectius com SOS Racisme, Red Antiracista i l'Associació Quilometro Zero, així com referents del tema com l'antropòleg de la Universitat Rovira i Virgili, Jordi Moreras o la diputada d'En Comú Podem, Jessica González.

A la tarda, la Sala Eutyches es va omplir de gom a gom per sentir les ponències de Càritas, Creu Roja, CCOO i UGT, sobre les recents modificacions de la llei d'estrangeria, on el públic va poder plantejar els seus dubtes. Aquesta activitat va estar acompanyada per l'exposició fotogràfica Producte Interior que Batega, organitzada l'any passat per la Conselleria Nova Ciutadania de l'Ajuntament de Tarragona.

La mostra de la diversitat intercultural al territori

El dissabte el Congrés es va viure al Recinte Firal, on es va engegar una mostra de la diversitat intercultural al Camp de Tarragona, amb més de 50 paradistes amb gastronomia, artesanies i entitats provinents d'una trentena de nacions i cultures dels cinc continents. També es va encetar un debat sobre vot migrant, amb representants de diversos partits polítics com Musa Kimputu, assessor municipal a Sant Cugat, la senadora Ana Surra o Eduardo Béjar, de la plataforma Intercultural de España. També hi va assistir el cònsol-ambaixador de Paraguay, que a més va prestar al Palau de Congressos servei consular.

parades congrés intercultural Tarragona 22

A la tarda, el protagonisme va ser per les diverses escoles de dansa i ball a casa nostra. Fins a 100 persones van actuar amb diferents representacions provinents de Bolívia, Uruguai, Argentina, Paraguai i també Catalunya. Aquest festival artístic dintre de la Fira va aplegar a centenars de persones que van gaudir dels diferents espectacles fins a la nit, on el grup musical Ellas Music Band, va cloure la jornada amb un concert.

Entre els responsables d'aquest congrés està l'Ajuntament de Tarragona, la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme de la Generalitat, l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona i la Taula Intercultural de Tarragona.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: