Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Protecció Civil provarà a Tarragona el sistema d'avisos d'emergència a telèfons mòbils coincidint amb el simulacre

L'enviament de l'avís es farà el dimecres 2 de novembre, a les 18.30h

Àrea inclosa en el simulacre de confinament per accident químic del 2 de novembre Àrea inclosa en el simulacre de confinament per accident químic del 2 de novembre PROTECCIÓ CIVIL
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 27 Octubre 2022 15:21

Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya (DGPC) provarà el proper dimecres 2 de novembre el sistema d'avisos d'emergència al telèfon mòbil ES Alert, que depèn del Ministeri del Interior del Govern de l'Estat, durant el simulacre de confinament del Pla especial d'emergències exteriors del sector químic de Tarragona (PLASEQTA) que es farà a Tarragona.

L'enviament es realitzarà a les 18.30 h i les zones on es desenvoluparà la prova són les mateixes afectades pel simulacre i on sonaran les sirenes de risc químic pel confinament. Concretament a: Barris de ponent de Tarragona (Bonavista, Campclar i Torreforta); nucli urbà de la Canonja; nuclis urbans de Vila-seca i la Pineda; les urbanitzacions Covamar i Mirador de Salou; la zona de Portaventura; i el polígon industrial químic sud de Tarragona, excloent el polígon industrial Francolí.

Aquest sistema d'avisos d'emergència dona resposta a l'obligatorietat establerta per la normativa europea de comunicacions electròniques als estats membres per disposar d'un sistema públic per enviar alertes als telèfons mòbils en cas de catàstrofe o emergència greu en una zona. És un mètode pensat per alertar la població d'una zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident industrial. Consisteix en un enviament generalitzat i immediat de notificacions emergents als telèfons mòbils intel·ligents dins la zona on s'ha produït l'emergència. En la prova del dia 2 de novembre, els enviaments es faran només als mòbils de la zona de Tarragona en què es realitzi el simulacre de confinament.

Els avisos que es rebran als mòbils no seran missatges de text SMS com els que es reben habitualment, sinó que serà una notificació emergent que apareixerà al mòbil amb un so d'avís específic, fàcilment diferenciable dels habituals, i que no es desactivarà fins que l'usuari hagi acceptat la recepció del mateix. Per poder rebre aquests avisos al mòbil és important configurar els dispositius per habilitar la seva recepció.

Per poder rebre les alertes cal configurar els mòbils. Per fer-ho, podeu seguir les instruccions disponibles a l'enllaç Com configurar els dispositius per rebre avisos d'emergència.

Enquesta per poder valorar el simulacre

Cal recordar que aquest sistema d'avís està en fase de prova i durant el simulacre pot tenir alguna errada tècnica com ara no rebre el missatge, no rebre-ho de forma immediata o rebre'l fora de la zona teòrica d'avís. Amb l'objectiu d'avaluar el funcionament tant del simulacre del PLASEQTA com del sistema d'avisos d'emergències als mòbil, s'ha prepara't una enquesta amb un qüestionari breu. Per fer-ne el seguiment és de gran utilitat per la DGPC que els ciutadans omplin l'enquesta, que és anònima i no es farà ús de les dades personals. Podeu accedir a l'enquesta a l'enllaç Enquesta d'avaluació del simulacre de confinament del 2 de novembre a Tarragona

Podeu consultar tota la informació relacionada amb el simulacre de confinament del proper 2 de novembre a Tarragona, a l'enllaç http://interior.gencat.cat/simulacrePLASEQTA

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: