Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tot a punt pel II Festival Senderista de la Costa Daurada - Terres de l’Ebre

El primer cap de setmana es desenvoluparan una vintena d’activitats guiades a les Muntanyes de Prades

Els amants de l’astronomia podran gaudir de sengles espectacles al Parc Astronòmic de Prades Els amants de l’astronomia podran gaudir de sengles espectacles al Parc Astronòmic de Prades FESTIVAL SENDERISTA COSTA DAURADA - TERRES DE L'EBRE
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 20 Octubre 2022 18:19

Els afeccionats al senderisme estan d’enhorabona perquè demà divendres arrenca la segona edició del Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l’Ebre, concretament a les Muntanyes de Prades. L’organització ha programat una vintena de sortides per als dies 21, 22 i 23 a diferents indrets d’aquesta zona, que comprèn les comarques del Baix Camp, l’Alt Camp i la Conca de Barberà. Els dies 28, 29 i 30, i com a novetat en aquesta edició, les activitats es traslladaran a les Terres de Mestral (Tivissa, Pratdip i Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant). Els senderistes, podran conèixer paisatges, racons, pobles i particularitats de l’entorn de la mà d’experts guies locals que han dissenyat atractives i interessants rutes, aptes per a tota la família.

Aquest divendres les activitats que es desenvoluparan a la tarda-nit són de caire musical, cultural i astronòmic, eminentment. A les 17 h, tindrà lloc el guiatge al Mas de Paisan, una ruta circular i musical des del poble de Mont-ral que permetrà descobrir els antics masos, el conreu de muntanya i també l'ús de l'energia hidràulica per a la producció d'electricitat que s’hi va fer. Tal com explica Meritxell Omella, guia de l’empresa El Brogit, encarregada de la sortida, “seguirem un antic camí de ferradura recuperat el darrer any i intentarem portar de nou la vida, el tragí i la música a unes raconades ara oblidades, però habitades durant segles”. Omella comenta que durant l’excursió els acompanyarà la música de Jordi Carré, que interpretarà antigues rondalles, cançons tradicionals, el Ball de la coca, etc. per ambientar cada racó de la ruta.

Jordi Carré a Mas de Paisant

Jordi Carré a Mas de Paisan

Una altra sortida, a les 20 h, portarà els participants a conèixer Alcover, el seu nucli antic i les seves històries de bandolers, en l’època de màxima esplendor de la vila. L’encarregada del guiatge, l’empresa Camins KM0, comenta que mostraran indrets com l’església de la Sang, la Plaça Nova, l’Església Nova, el carrer del Rec o la Torre de Ca Tatxó. També, els fòssils del Triàsic, que expliquen la formació de les Muntanyes de Prades, a l’exposició “Triàsic: explosió de vida”, mostra que es pot contemplar al Museu d’Alcover. Així mateix, els participants visitaran el palau de Ca Batistó, un bon exemple de la modernitat burgesa. La passejada acabarà a les antigues cavallerisses d’aquesta casa senyorial, amb el tast d’una cervesa artesanal que s’elabora a la població.

Pl de la Sang Alcover

Un grup de visitants a la plaça de la Sang, a Alcover

Espectacle astronòmic

Finalment, els amants de l’astronomia podran gaudir de sengles espectacles al Parc Astronòmic de Prades, a les 20.30 h i a les 21.00 h. Georgina Serven, una de les guies astronòmiques amb certificació Starlight del Parc, afirma que “els participants viuran l’experiència Kosmos, un espectacle d’astronomia dedicat a retre homenatge a la mítica sèrie 'Cosmos', de Carl Sagan. Es tracta d’una experiència immersiva única a Catalunya, que ens transporta als confins de l’univers per retornar al cel de Prades. Un cel que observarem amb potents telescopis i coneixerem les històries de mitologia que s’hi amaguen.”

La primera part de l’espectacle té lloc dins la Sala Hypatia i és un viatge cap a l’univers profund. “El farem dins la nostra nau, envoltants d’atmosferes sonores, de llum i imatges que ens faran reviure moments clau de la història de l’astronomia i parlarem d’actualitat científica en un format fresc i divertit”, assegura Serven. Dins del Planetari es podran visionar produccions i simulacions espectaculars de l’Univers que comentaran ells guies Aleix Roig, Josep Puche i la mateixa Serven.

La segona part de l’espectacle es desenvolupa al Mirador Astronòmic de Sant Roc, estirats en unes còmodes gandules per a una visió del cel de 360º. Amb l’ajuda de telescopis automatitzats, es farà un viatge comentat i guiat amb làser per les constel·lacions i la mitologia.

Cal recordar que en finalitzar cada una de les propostes guiades en aquest II Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l’Ebre hi haurà una activitat complementària i un tastet de productes del territori. Per fer les inscripcions cal entrar al web https://festivalsenderistacostadaurada.cat i seguir les indicacions de cada operador.

El preu de cada sortida té un cost de 15 euros per als adults (a partir dels 16 anys) i de 3 euros fins als 15 anys.

El Festival continuarà dissabte i diumenge en la mateixa zona, les Muntanyes de Prades, amb una quinzena de sortides (descoberta de barrancs, avenços, zones d’interès geològic, observació astronòmica i d’ocells, nits d’estels, gimcana familiar, etc.) per descobrir els encants paisatgístics, patrimonials i gastronòmics del territori.

Els dies 28, 29 i 30 les activitats es desenvoluparan a les Terres de Mestral, en paratges de Tivissa, Pratdip i Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant.

Fotografies amb premi

Tothom que s’inscrigui en alguna de les sortides del II Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l’Ebre pot publicar a les xarxes socials les imatges que capti durant l’activitat, amb l’etiqueta #SenderistaFest22. Participarà en el concurs fotogràfic que enguany ha ideat l’organització per tal de difondre les millors instantànies de cada sortida.

Els guanyadors rebran productes i experiències locals, com també la subscripció d'un any a la revista Descobrir Catalunya, on es publicarà el nom dels afortunats, al número de desembre. El termini màxim per enviar les fotos és el 31 d’octubre.

Cal recordar que la segona edició del Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l’Ebre està organitzada per la revista Descobrir Catalunya, en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i els consells comarcals de la Conca de Barberà, l’Alt Camp, el Baix Camp i els municipis de la Mancomunitat formada per Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Pratdip i Tivissa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: