Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unes 250 persones reclamen a Reus la llibertat de Mohamed Said Badaoui

El germà de l'activista afirma que no saben si segueix detingut a Barcelona o si ja l'han traslladat a Madrid

Membres de la comunitat musulmana de Reus reclamen la llibertat de Mohamed Said Badaoui en la concentració de la plaça del Mercadal d'aquest dimecres al vespre Membres de la comunitat musulmana de Reus reclamen la llibertat de Mohamed Said Badaoui en la concentració de la plaça del Mercadal d'aquest dimecres al vespre ELOI TOST / ACN
Societat ACN
Dimecres, 19 Octubre 2022 21:00

Unes 250 persones s'han concentrat aquest dimecres al vespre a la plaça Mercadal de Reus per reclamar la llibertat de Mohamed Said Badaoui. L'activista, president d'una associació en defensa dels drets de la comunitat musulmana i membre de diverses entitats socials de la ciutat, va ser detingut aquest dimarts per la Policia Nacional arran d'una ordre d'expulsió que l'acusa d'extremisme islàmic. Entre els assistents hi havia membres de la comunitat musulmana de Reus, d'entitats i regidors d'ERC i la CUP. El germà de l'activista, Jamal Badaoui, ha afirmat que ni la família ni l'advocat saben si segueix detingut a la comissaria de la Verneda de Barcelona o si ha estat traslladat a Madrid. L'Audiència Nacional decidirà el seu futur.

Jamal Badaoui ha afirmat que l'ordre d'expulsió va arribar durant l'estiu quan el seu germà va començar a tramitar la petició de nacionalitat espanyola i que és una represàlia per la seva tasca d'activista i de defensa "pels drets de les persones, i de les persones musulmanes". Tal com ha explicat, des d'aleshores va marxar de Reus i ha estat vivint en diferents llocs. Recentment però, havia tornat a la capital del Baix Camp.

Aquest dimarts, en assabentar-se de la detenció d'Amarouch Azbir -activista que es troba en la mateixa situació- "va decidir sortir al carrer per anar a buscar més informació". "Quan va arribar baix, ja es va trobar dos policies que l'esperaven. No va ser una detenció, va ser un segrest", ha remarcat el germà. La família se'n va assabentar per un home que en aquell moment també era al carrer i va veure els fets.

De Reus va ser traslladat a la comissaria de la Verneda de Barcelona, però des d'aleshores la família no s'ha sabut res més. "L'advocat ha presentat un recurs contra l'ordre d'expulsió a l'Audiència Nacional. El jutge ho ha rebut i estem pendents que diguin la seva", ha afegit. Serà el tribunal qui decidirà si es fa efectiva l'expulsió al Marroc o s'atura el procediment. Segons la família, no hi ha proves que sostinguin l'acusació d'extremisme que es fa des de la policia espanyola.

Aquest dimecres, la Junta de Portaveus del Parlament ha aprovat una declaració per mostrar el seu suport a l'activista. Un gest que Jamal Badaoui ha agraït i que en la seva opinió demostra la innocència del seu germà. "La feina que estava fent el Mohamed en aquesta ciutat i arreu de Catalunya ha estat coneguda, per la seva lluita pels drets de les persones i de la comunitat musulmana. A Reus, fa cinc o deu anys no hi havia aquesta cohesió social i aquests contactes amb l'administració. Gràcies a ell s'han obert portes i construït ponts. I ha acabat pagant-ho", ha lamentat.

A la concentració els assistents han cridat "Mohamed llibertat" o "fora racistes dels nostres barris". Membres d'entitats socials de la ciutat com Reus Refugi han llegit un manifest en el qual han reclamat l'alliberament de Badaoui i han acusat l'Estat d'agafar l'activista per espantar altres persones de la comunitat musulmana per tal que no reclamin els seus drets.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: