Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Oliva commemora el dia mundial del dol perinatal i gestacional

L’any passat es va crear al cementiri un espai de record dels nadons estel

L’any passat es va crear al cementiri un espai de record dels nadons estel L’any passat es va crear al cementiri un espai de record dels nadons estel AJUNTAMENT DE SANTA OLIVA
Societat Redacció Infocamp
Dissabte, 15 Octubre 2022 11:11

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Santa Oliva commemorarà aquest 15 d’octubre, Dia Mundial del dol perinatal, gestacional i neonatal, amb un seguit d’actes de record dels nadons estel.

Aquest dissabte dia 15 d’octubre, de les 11 a les 13 h, a l’espai de dol dels nadons estel del cementiri, s’habilitarà perquè tothom que ho desitgi pugui fer un homenatge i deixar un missatge de record als seus éssers estimats escrivint un missatge en un paper en forma d’estel que es podrà lligar en unes flors blanques que l’Ajuntament hi posarà.

El dimecres 26 d'octubre, a les 18h, es farà una xerrada, oberta a tothom, amb el títol: 'El dol perinatal, el dol invisible', a càrrec de l’associació A contracor al Monestir de Santa Oliva.

L’any passat, des de l’ajuntament es va promoure la creació d’un espai de record per aquests nadons al cementiri municipal. Un espai que es va posar a disposició de les famílies amb l’objectiu d’ajudar a superar el dol per un fill o una filla del que s’esperava el seu naixement i que no va arribar a terme. A més, des de la regidoria d’Igualtat es va realitzar una enquesta a la població santaolivenca per conèixer l’opinió i rebre suggeriments per tal de gestionar aquest espai en el futur. Entra d’altres suggeriments que es va rebre, es va valorar la cerca d’entitats i associacions que duguin a terme xerrades de suport, visibilització i acompanyament del dol perinatal, la formació d’un grup de dol a Santa Oliva per tal de poder reflexionar, compartir i acompanyar a totes les persones que han sofert la pèrdua i la creació d’un espai adjunt a l’actual on poder deixar símbols o records.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: