Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona inaugura la II Nit de les Religions

El programa impulsat per la conselleria de Nova Ciutadania i AUDIR compta amb 25 propostes de grups confessionals diferents de la ciutat

Imatge de l'acte d'obertura de la II Nit de les Religions que ha tingut lloc a Casa Canals aquest vespre Imatge de l'acte d'obertura de la II Nit de les Religions que ha tingut lloc a Casa Canals aquest vespre XAVI JURIO / ACN
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 14 Octubre 2022 00:25

Del 13 al 16 d’octubre, Tarragona torna a celebrar la Nit de les Religions, una iniciativa de la conselleria de Nova Ciutadania de l’Ajuntament i l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós i Interconviccional (AUDIR) amb la col·laboració de l’Institut Municipal de Serveis Socials i la Xarxa Municipal de Centres Cívics.

En aquesta segona edició de les jornades a Tarragona, s’ofereixen un total de 25 propostes de grups confessionals diferents a la ciutat ( el budisme, el cristianisme catòlic, el cristianisme evangèlic, el cristianisme ortodox, la fe bahà’í, l’islam, el judaisme, el sikhisme i l’espiritualitat laica) per tal de donar-se a conèixer als veïns i veïnes de la ciutat, així com resoldre’n els dubtes que puguin tenir els veïns des de la proximitat i la quotidianitat.

El director d’Audir, Francesc Torradeflot, ha explicat que un dels objectius principals que es planteja la Nit de les Religions és “combinar el dret a la llibertat religiosa amb la presentació de la diversitat de manera que els ciutadans i ciutadanes puguin interactuar amb les diferents comunitats, siguin creients o no”. Per la seva banda, el coordinador de la programació, Arnau Oliveres, ha manifestat que La Nit de les Religions és la festa del diàleg i de l’intercanvi cultural. Posem en diàleg espais i activitats perquè creients i no creients puguin conèixer-se”.

El programa

L’acte inaugural ha tingut lloc aquest dijous a la Casa Canals i ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i de la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, d’Yvonne Griley. La conferència inaugural ha anat a càrrec de Joan Prat que ha parlat de 'Les varietats de l’experiència religiosa des de l’antropologia acadèmica', i Albert Oliveres ha estat l’encarregat de l’apunt musical de l’acte. La Casa Canals ha estat escenari del concert de gòspel Omega Solution Ministry amb cants espirituals cristians a l’estil nigerià. Durant els dies 13 i 14, el Museu Bíblic Tarraconense oferirà jornades de portes obertes.

Aquest divendres 14 d’octubre, el dia començarà amb un taller de cuina tradicional cristiana i musulmana al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. A la tarda, Bhikkhuni Dhammadinna celebrarà una conferència telemàtica sobre cultivating emotional balance amb el suport de Dharma-Gaia i la URV. Tant pel taller de cuina com per la conferència telemàtica, cal inscriure’s a la web de la Xarxa de Centres Cívics i a la web de la Fundació de la Universitat Rovira i Virgili, respectivament. També les Carmelites Descalces acolliran un espai de contemplació i silenci acompanyat de les lectures de Sant Joan de la Creu i Santa Teresa de Jesús al seu monestir.

Per la seva banda, el Centre Cultural Islàmic Arrahma de Sant Pere i Sant Pau organitzarà una taula rodona sobre l’islam i les relacions veïnals, i posteriorment, se celebrarà la festa intercultural del barri. Al Palau Firal i de Congressos, l’Església Evangèlica Baptista de Tarragona projectarà el documental Protestants: la història silenciada i un col·loqui posterior amb el seu director en el marc del 75è aniversari de la presència protestant a la ciutat. I finalment, a la Parròquia de Sant Josep Obrer de Torreforta, el Comité Óscar Romero reflexionarà sobre l’emancipació dels pobles d’Amèrica Llatina a càrrec de Josep Cobo.

L'endemà dissabte 15 d’octubre, durant el matí, Stella Maris-Apostolat del Mar celebrarà una jornada de portes obertes, la projecció d’un audiovisual i una pregària ecumènica. Al centre Tàlem, l’Associació Adalil de Cultura i Espiritualitat organitza un taller introductori i de meditació sufí, la meditació islàmica. A la tarda, el Centre Cultural Islàmic de Campclar celebrarà una jornada de portes obertes i de diàleg al voltant de l’educació espiritual en l’islam; i l’Església del barri del Port serà escenari d’un viatge sonor des de l’inici del segle XX fins a l’actualitat amb Versatilite trio. Per acabar la jornada, el Palau Firal i de Congressos acollirà una trobada de cultes de Filadèlfia del Camp de Tarragona.

I diumenge 16 d’octubre, continuaran durant tota la jornada les activitats organitzades per comunitats de les diferents tradicions religioses a diferents llocs de culte, seus de les comunitats i a altres indrets significatius de la ciutat com ara a la Capella del Col·legi Sant Pau Apòstol, on la Parròquia Ortodoxa Romanesa Sants Bisbes Calinic de Cernica i Fructuós de Tarragona celebrarà l’ofici litúrgic central de l’espiritualitat ortodoxa, la Parròquia de Sant Pere i Sant Pau on se celebrarà el sagrament de l’eucaristia i la Rambla de Sant Pere i Sant Pau acollirà un taller de meditació budista. Aquell matí també, el cartògraf àrab Al-Idrisi del segle XII guiarà una visita pel centre històric de la ciutat per descobrir la petjada jueva.

A la tarda, la comunitat bahà’í presentarà les activitats que realitza arreu del món al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau. Al mateix centre, l’Església Cristiana Familiar Moriah programa la representació del musical familiar '¡Mamma Mia! ¿Y Dios?', a càrrec del grup Cambio Radical. Finalment, al Teatre El Magatzem, l’Estació Klezmer i la violinista Iwona Sojka presentaran un concert teatralitzat sobre el testimoni de Moshe Ha-Elion, un escriptor supervivent de l’holocaust que es cus l’amor, el dolor, l’enginy, la saviesa i l’humor. Aquesta darrera serà l’única activitat de pagament.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: