Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellós II declara "inoperable" un canal de cabal del sistema refrigerant

L'avaria no ha tingut impacte ni a les persones ni al medi ambient, segons el Consell de Seguretat Nuclear

Vista aèria de la central nuclear Vandellòs II Vista aèria de la central nuclear Vandellòs II CSN
Societat ACN
Dimarts, 11 Octubre 2022 10:01

Els responsables de la planta nuclear de Vandellós II han declarat "inoperable" un dels tres canals de cabal del llaç 'C' del sistema refrigerant del reactor. Aquest llaç està format per tres canals, i els altres dos han estat operatius en tot moment. Així ho ha indicat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN), que subratlla que la planta ha operat "amb normalitat". El transmissor del canal en qüestió presentava una diferència de cabal, en relació als altres dos, "superior a l'establerta al criteri d'acceptació". El CSN afirma que l'avaria no ha tingut impacte ni a les persones ni al medi ambient. L'organisme analitza el nivell de l'Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics amb què es classificarà l'incident.

La diferència de cabal va passar inadvertida entre les 22.22 h del dia 5 d'octubre fins a les 15.04 h del dia 7, de tal manera que es va superar el temps màxim permès per les Especificacions Tècniques de Funcionament de la planta.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: