Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Alumnes de l'acadèmia CEP del Vendrell visiten el Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda

L'objectiu és afavorir el coneixement entre persones de diferents edats i trencar mites sobre la imatge negativa que puguin tenir els joves de les persones majors

Visita d'alumnes del Curs d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials de l'acadèmia CEP Frada del Vendrell al Centre de dia Marinada de Roda Visita d'alumnes del Curs d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials de l'acadèmia CEP Frada del Vendrell al Centre de dia Marinada de Roda CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 04 Octubre 2022 12:06

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, el Centre de Dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà aposta per fomentar el treball intergeneracional amb la finalitat d'apropar les persones grans del centre amb altres persones de diferents edats. Com cada any, els i les alumnes del Curs d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials de l'acadèmia CEP Frada del Vendrell han visitat el centre. Durant la visita, professionals del centre els han explicat les activitats que els usuaris realitzen al seu dia a dia, el funcionament i la dinàmica del centre (funcional, emocional, terapèutica i física), els tallers, les campanyes a favor de la qualitat de vida de les persones grans o el funcionament del SAD (Servei d'ajuda a domicili).

La gerent de L'Arc Serveis, -entitat que gestiona el centre-, Jerusalem Torra, explica que “amb aquesta aproximació volem afavorir el coneixement mutu, trencar estereotips i mites de la imatge negativa que poden tenir els joves i fomentar l'acostament generacional que facilita valors com el respecte, l'empatia, l'educació, la transferència d'habilitats i experiència, la solidaritat, la interacció entre persones de diferents edats, l'enriquiment personal, però també un apropament a futures ocupacions laborals”. Des del centre de dia també volen agrair al professorat de l'acadèmia, representat per les professores Yolanda i Rosa, “per acompanyar-nos com cada any i posar en valor del coneixement, l'aportació de la gent gran i les relacions generacionals tant gratificants per a ambdues parts”.

El Dia Internacional de la Gent Gran

L'any 1990 les Nacions Unides van proclamar l'1 d'octubre com el Dia Internacional de la Gent Gran. Una data que s'ha convertit en una jornada de reflexió sobre els reptes polítics i socials sobre l'envelliment demogràfic. Aquest dia es reivindica: actuacions que poden afectar al col·lectiu de la gent gran, dignificar la vellesa, ajudar a la construcció del sistema de benestar, acompanyar les persones grans en el seu projecte de vida, protegir les persones majors d'abusos i maltractaments, disminuir la soledat no volguda, trencar estereotips associats a la vellesa, tenir cura, fugir de l'assistencialisme i fer més prevenció i empoderar vides que els donin eines per poder escollir de forma autònoma com volen envellir.

A Catalunya hi ha 1.201.443 persones majors de 65 anys, segons fonts de l'IDESCCAT.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: