Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

GEPEC exigeix aturar la circulació de trens de mercaderies perilloses entre la Pobla i el Morell pel mal estat de la via

Els ecologistes denuncien que la infraestructura s'ha deteriorat "més" fruit de les últimes pluges al Camp de Tarragona

Travesses de la via ferroviària entre la Pobla de Mafumet i el Morell sense suport, arran de les pluges torrencials Travesses de la via ferroviària entre la Pobla de Mafumet i el Morell sense suport, arran de les pluges torrencials GEPEC-EdC
Societat ACN
Dilluns, 03 Octubre 2022 16:02

Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) exigeix la paralització de la circulació de trens de mercaderies perilloses per la línia ferroviària 234 Reus-carregador, al seu pas pels municipis de la Pobla de Mafumet i el Morell. Els ecologistes denuncien que la infraestructura està molt deteriorada arran de les pluges torrencials d'aquest setembre al Camp de Tarragona i demanen que es condicioni, ja que Repsol hi transporta l'òxid de propilè -una substància "tòxica i perillosa". L'abril passat, l'entitat ja va denunciar el mal estat de la via a la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona per informar que el seu "nul manteniment" pot provocar un accident ferroviari i suposar un "greu perill" per la població i el medi ambient.

Segons els activistes, les vies d'aquesta línia es troben en mal estat, amb travesses trencades, deixalles, esllavissades de terra i pedres, passos sense senyalització i també per la inexistència de tanques que la separin del parc infantil, situat al costat. Des de GEPEC asseguren que les darreres pluges torrencials han empitjorat la situació. En concret, indiquen, que han observat com l'aigua del torrent, que passa per sota d'un pont de la via i ubicat a prop de l'estació de tren del Morell, descalçava la terra de sota la via i deixava sense suport els extrems de diverses travesses.

Davant d'això, l'entitat alerta que aquesta és una "situació crítica" que pot derivar en un descarrilament i que l'òxid de propilè és un producte tòxic, inflamable i explosiu. "En cas d'accident, pot inflamar-se, donar lloc a explosions i formar fàcilment un núvol de vapor tòxic", apunten en un comunicat. Per aquest motiu, l'entitat va demanar a Repsol que prengués mesures urgents. Poc després, expliquen, la companyia hi va treballar per resoldre la situació.

Els ecologistes van presentar una denúncia a Fiscalia l'abril passat i des de llavors diuen només s'han fet unes reformes a les parets del pas semienterrat de la Pobla de Mafumet. Assenyalen que aquestes mesures són totalment "insuficients" i que no resolen la problemàtica. Per la qual cosa, GEPEC-EdC comunicarà aquest darrer incident al ministeri fiscal i continuarà denunciant públicament aquests fets.

Alhora, l'entitat exigeix a Adif, Repsol, al Departament de Territori i a l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària que aturin immediatament la circulació de trens mentre no es facin treballs per condicionar la via perquè aquesta sigui segura. També proposen que el transport de l'òxid de propilè es faci a través de canonades enterrades com ja es fa amb molts altres productes o amb "altres sistemes més segurs, que no posin en risc la salut de les persones ni el medi ambient".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: