Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Centre de Dia Marinada de Roda demana places concertades i gratuïtes per a gent gran

La direcció del centre insta a l'Ajuntament a iniciar contactes amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat a fi efecte de registrar la sol·licitud

Imatge d'arxiu d'una xerrada dels Mossos sobre seguretat als usuaris del Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà Imatge d'arxiu d'una xerrada dels Mossos sobre seguretat als usuaris del Centre de dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 29 Setembre 2022 10:28

El Centre de Dia per a gent gran Marinada de Roda de Berà necessita places concertades. Actualment el centre, de titularitat municipal i de gestió privada, treballa per la salut, la prevenció, la cura i l'atenció socio-terapèutica de les persones grans o amb dependència d'una vintena d'usuaris. Però l'alta demanda existent i els efectes derivats de la pandèmia han fet que el centre requereixi urgentment sol.licitar places concertades/gratuïtes. A més, durant el temps de pandèmia, el centre va haver d'assumir amb els seus propis recursos la situació de vulneració i increment de demències de persones majors, així com l'angoixa de molts familiars i cuidadors del municipi.

Per aquest motiu, la direcció del centre demana i insta novament a l'Ajuntament de Roda de Berà a iniciar contactes amb el Departament de Drets Socials a fi efecte de registrar la sol·licitud per a la concertació/gratuïtat de places per al Centre de Dia. La gerent de L'Arc Serveis, entitat que gestiona el centre de dia, afirma que “estem cansats de veure com majors del nostre municipi que busquen un centre de dia autònom, lluny d'una residència i fora de la institucionalització hagin de marxar de Roda perquè no poden costejar-se la plaça del centre”. Torra afegeix que “Roda ha d'assegurar una atenció adequada i útil a la seva gent gran, tant a la d'avui com a la de demà i, més encara, tenint un centre de dia de titularitat municipal al centre de la població”.

Marinada, un centre que promou l'autonomia personal de la gent gran

El Centre de Dia per a gent gran Marinada es caracteritza per promoure l'autonomia personal, les relacions interpersonals i la integració social dels seus usuaris. Al centre també es potencia la permanència dels majors d'edat en el seu entorn habitual en un espai privilegiat situat al centre de Roda. Entre els serveis que s'ofereixen al centre hi ha la readaptació funcional, la recuperació dels hàbits, l'atenció personal en les activitats de la vida diària, amb un suport de fisioteràpia, psicològic i espiritual, a més de formació i tallers. Tot plegat fa possible que el Centre de Dia Marinada esdevingui una alternativa a l'internament en una residència. Cal recordar que Roda de Berà, amb 7.127 habitants, té 1.539 persones majors de 65 anys.

D'altra banda, el Centre de Dia Marinada sempre s'ha compromès i ha participat en nombroses campanyes a favor de la gent gran: Envers els maltractaments de la gent gran i de dones majors; edadisme; projecte de vida; prevenció i promoció de la salut; programes intergeneracionals conjuntament amb escoles de Roda, del Tarragonès i del Baix Penedès; Tallers amb pictogrames, ús de les noves tecnologies a més de tenir un compromís d’ocupabilitat per a dones majors de 45 anys i dones vulnerables; o campanyes de seguretat de la mà dels Mossos d'Esquadra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: