Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Protecció Civil manté activada l'alerta del pla Inuncat per la possibilitat de noves pluges torrencials durant la nit

Els xàfecs poden anar acompanyats de vent, calamarsa, esclafits o tornados

Pont del barri tarragoní del Serrallo inundat per la pluja Pont del barri tarragoní del Serrallo inundat per la pluja ARIADNA ESCODA / ACN
Societat ACN
Dissabte, 24 Setembre 2022 00:36

Protecció Civil mantindrà activada les properes hores la fase d'alerta del pla d'emergències Inuncat davant la possibilitat que hi hagi una nova tongada de pluges torrencials durant la nit. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que n'hi pugui haver a les comarques del litoral i prelitoral de Barcelona fins al dissabte al matí, moment en què hi haurà una treva fins a la tarda, en que creuarà una nova línia d'inestabilitat en principi menys activa. Per diumenge no s'espera tanta inestabilitat. Es manté, doncs, la recomanació d'evitar la mobilitat a peu o en vehicle en les zones afectades per les precipitacions. Segons l'SMC, els xàfecs més intensos podran superar el llindar dels 20 litres per metre quadrat en 30 minuts.

Els xàfecs podran anar acompanyats localment de tempesta i fenòmens de temps violent, com ara fort vent, calamarsa, esclafits o tornados.

Puntualment es podran superar els 30 o 40 litres per metre quadrat en 30 minuts, corresponent a pluja torrencial, la qual cosa podria produir incidències en zones urbanes per acumulació d'aigua als carrers i inundació de garatges, baixos i locals.

Pel que fa a les precipitacions d'aquesta tarda han afectat sobretot la zona del Tarragonès on els acumulats han superat els 100 litres per metre quadrat en diferents estacions. A Constantí s'ha arribat a 121,6, i a Tarragona a 117,3, el dia més plujós dels 13 anys de dades d'aquesta estació, superant els 107,2 del 22 d'octubre del 2019.

Els Bombers han fet prop de 200 actuacions durant les tempestes. Entre els serveis destacats hi ha una intervenció amb GRAE Subaquàtic en una residència canina de La Canonja que corria risc d'inundació, l'evacuació d'un habitatge a causa d'un esllavissament al passatge del Sol, a Tarragona -8 persones passaran la nit reallotjades en altres habitatges-; l'assistència a la inundació dels nivells més baixos de l'Hospital de Santa Pau i Santa Tecla, també a Tarragona, i l'extinció d'un incendi desencadenat per la inundació a un quadre elèctric d'un hotel, a Salou.

A banda, la pluja ha afectat diverses carreteres, el servei ferroviari i el subministrament elèctric de diferents municipis de la zona.

Quant a les conques dels rius i rieres, preocupen les rieres litorals i zones urbanes pel mal drenatge. En canvi, els grans rius i embassaments presenten força capacitat per absorbir les pluges.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: