Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La Coordinadora d'Entitats exigeix desbloquejar projectes com el Banc d'Espanya o la Ciutat Residencial

El document "La Tarragona que volem" també demana un estudi epidemiològic, la fi del pas de mercaderies perilloses i més places de residències

La Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) va presentar el document "La Tarragona que volem" La Coordinadora d'Entitats de Tarragona (CET) va presentar el document "La Tarragona que volem" CET
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 23 Setembre 2022 11:39

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) ha elaborat una proposta ciutadana no electoral, per a les eleccions municipals de 2023, de manera participativa entre el centenar d'entitats que la formen. Amb el nom de "La Tarragona que volem", el document recull la visió de ciutat que tenen els seus membres i els que creuen que són els punts essencials a treballar.

"La Tarragona que volem és un exemple de participació ciutadana, i és el que considerem que necessita Tarragona per recuperar la il·lusió”, declarava Ángel Juárez, president de la CET en la presentació del document elaborat. "Ens encantarà que els grups municipals assumeixin aquestes reivindicacions”, va afegir, alhora que va deixar clar que, "ja no serveixen les paraules o els bonics discursos, volem compromisos per escrit”, va advertir el president.

Les propostes de la CET per a les eleccions municipals

La CET exigeix consens per a desbloquejar projectes i espais abandonats o inacabats. Segons la Coordinadora, els projectes que encara no es troben en vies de solució són el Banc d’Espanya, la Tabacalera i la Residencial, per la qual demanen un projecte transparent i consensuat.També reclamen solucions i millores per a l’estació de tren, el pàrquing Jaume I i la façana marítima.

La Coordinadora considera que és essencial cohesionar la ciutat i tota l’àrea metropolitana, la qual cosa s’ha de fer mitjançant la mobilitat i l’urbanisme. També demanen "que es faci front a la manca de neteja i a la sensació d’inseguretat creixents". I han reivindicat el fi al pas de transports de mercaderies perilloses. Tot i l'anunci fet per la Generalitat del simulacre d'accident químic programat per al 2 de novembre, la CET ha exigit a totes les autoritats competents que es posi en marxa el PLASEQTA de manera immediata, amb formació a la població i als efectius.

La CET reclama més atenció amb noves places de residències i Centres de Dia i actualitzant el pla. També demanen reobrir el Departament de Salut Pública i que s’iniciï l’estudi epidemiològic, que fa tants anys reclamen.

Temes socials

La Coordinadora posa alerta en l’emergència de l’habitatge, reclamen més ajuts i pisos de lloguer socials. També proposen limitar el creixement d’habitatges turístics i rehabilitar edificis.

Sobre les polítiques d’igualtat i feminisme, la CET suggereix que siguin transversals, amb efectes en tots els departaments i ressalten que la clau és la formació i la conscienciació, a més de mesures dures en contra de les agressions.

En les propostes socials, també s’inclourien la creació de més menjadors socials, les mesures que evitin la segregació i el Consell Municipal d’Integració.

L’emergència mediambiental i la cooperació

“Tarragona encara no ha sabut fer front a l’emergència climàtica” declarava Ángel Juárez. L'activista mediambiental, en nom de la CET, ha reclamat l’estudi independent de la qualitat de l’aire i mesures de conservació i protecció del medi ambient, amb un projecte pel riu Francolí i fent realitat l’Anella Verda. En l’àmbit de la cooperació, la Coordinadora vol que s’asseguri el 0,7% del pressupost per aquest departament.

La CET ha proposat crear un full de ruta turístic que busqui consolidar el turisme de qualitat, familiar, esportiu, sostenible i amb perspectiva de gènere, amb inversions públiques i privades, i dotar-lo d’un pressupost digne. L'entitat també ha suggerit integrar el comerç local al circuit turístic mitjançant la mobilitat sostenible, i revisar els requisits de les contractacions públiques.

En termes d’innovació, la Coordinadora demana la creació d’una empresa energètica pública, l’impuls del Parc Tecnològic d’Investigació, i la participació en el desenvolupament de la Vall de l’Hidrogen Verd, entre altres.

Pel que fa a l’educació, la Coordinadora reivindica una educació pública i de qualitat, no segregada i per a tothom. En aquesta línia, demanen la revisió i ampliació de beques i la millora d’instal·lacions. Una de les propostes destacades és l’impuls de la formació esportiva i el turisme esportius.

El document complet es pot consultar aquí

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: