Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unes 500 persones es 'deixen prendre el pèl' a Cambrils per millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer infantil

La recaptació es destina a la construcció d’una nova àrea oncològica pediàtrica de l’Hospital de la Vall d’Hebron

Un home mira el tallat que li han fet a la jornada solidària 'Deixa't prendre el pèl' Un home mira el tallat que li han fet a la jornada solidària 'Deixa't prendre el pèl' ARIADNA ESCODA / ACN
Societat ACN
Diumenge, 18 Setembre 2022 15:00

El passeig marítim de Cambrils s’ha convertit aquest diumenge en una gran perruqueria a l’aire lliure en el marc de la sisena edició del ‘Deixa’t prendre el pèl’, una iniciativa solidària en favor de la investigació i millora de la qualitat de vida dels malalts de càncer infantil. Segons l’organització, més de 50 professionals d’arreu de l’estat espanyol han tallat els cabells, afaitat o fet massatges a mig miler de persones. La recaptació es destina al projecte ‘Realitat Millorada’, que construirà una nova àrea oncològica i hematològica pediàtrica de l'hospital Vall d'Hebron. La directora de la fundació Albert Bosch, Cristina Sanz, ha apuntat que l’objectiu és “humanitzar” un espai on malalts i famílies passen llargs períodes de temps.

Les tisores, les pintes i les màquines d’afaitar de més 50 professionals d’arreu de l’estat espanyol han tret fum des de l’inici de la jornada solidària, que s’ha allargat fins al migdia d’aquest diumenge. De fet, la constant afluència de persones ha obligat a interrompre momentàniament la venda de tiquets presencials per poder absorbir el volum de serveis. “Només en vint minuts, hem arribat a fer 80 serveis. Hem hagut d’apretar als professionals per no perdre el ritme”, ha assegurat Javi Torrente, impulsor del ‘Deixa’t prendre el pèl’.

A banda dels serveis propis de perruqueria i barberia, que han estat els més demandats pel públic, la iniciativa també ha sumat altres propostes, com és el cas de tractaments d’estètica, massatges i perruqueria canina. Després de sis anys consecutius celebrant la iniciativa, Torrente ha afirmat que es tracta d’una cita consolidada al municipi. “Moltes persones coneixen de prop algun cas de càncer infantil i esperen aquest dia per tallar-se els cabells”, ha assegurat el barber.

Més de 6.000 euros recaptats en un sol dia

Segons els primers càlculs de l’organització, aquest diumenge s’han realitzat uns 700 serveis que s’han traduït en uns 5.000 euros a la taquilla i 1.250 més a través de la reserva en línia. Una xifra a la qual cal sumar 14.000 euros que s’havien recollit els dies previs a la jornada d’aquest diumenge i els beneficis d’altres activitats lúdiques que s’han celebrat al passeig marítim de Cambrils.

Ara, aquests diners es destinaran a la fundació Albert Bosch i més concretament, al projecte ‘Realitat millorada’. L’objectiu és el de construir una nova zona d’oncologia pediàtrica de l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. La directora de la fundació, Cristina Sanz, ha assenyalat que es tracta d’unes obres “pertinents i necessàries” per reformar unes instal·lacions de 2.400 m² que han quedat “antigues”.

Està previst que les obres comencin l’abril vinent i que s’allarguin un any i mig. Per fer-ho possible, es necessita un pressupost de prop de 6,2 milions d’euros, dels quals ja es disposa de cinc a través de donacions privades.

El cas d’un nen cambrilenc, l’origen de ‘Deixa’t prendre el pèl’

La iniciativa ‘Deixa’t prendre el pèl’ va néixer el 2016 arran del cas d’un nen cambrilenc diagnosticat amb leucèmia. Des de llavors, la jornada ha tingut per objectiu recaptar fons tant per a la investigació com per a la millora de la qualitat de vida dels malalts. El pare del xiquet, Luis Valadés, ha explicat a l’ACN que després de patir una recaiguda el 2020, la seva família va haver de passar una temporada a l’hospital Vall d’Hebron, motiu pel qual creu necessària la reforma i ampliació de les estances.

Al llarg de les cinc últimes edicions, s’han recaptat més de 96.000 euros que s’han destinat a projectes relacionats amb el càncer infantil i les malalties neurodegeneratives de l’etapa infantil. A Catalunya cada any es diagnostiquen entre 250 i 300 casos de càncer infantil.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: