Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

De Singapur a Reus fent autoestop

La viatgera Anna Poyo enceta a Reusdigital.cat una sèrie d’articles transmetent la seva experiència tornant en autoestop des d’Àsia fins a la ciutat

Imatge d'arxiu d'un dels primers viatges d'Anna Poyo, a Nicaragua Imatge d'arxiu d'un dels primers viatges d'Anna Poyo, a Nicaragua CEDIDA
Societat Reus Digital
Divendres, 02 Setembre 2022 20:25

Reusdigital.cat i el Centre de Lectura de Reus impulsen 'NomadPoyo', una sèrie d’articles a càrrec d’Anna Poyo que seguiran el repte de la reusenca de tornar des de Singapur fins a Reus amb transports gratuïts, i que es publicaran al diari digital. Tot plegat, en el marc d'un conveni de col·laboració entre les parts, que donarà suport al projecte personal de Poyo i que oferirà un contingut amb valor afegit al mitjà de comunicació de la capital del Baix Camp.

11.000 quilòmetres a peu

Un bitllet d’anada Reus-Singapur el 15 de gener del 2023 i l’únic pla “de no tenir plans”: aquests són els punts de partida d’Anna Poyo a l’hora d’iniciar-se en un projecte personal amb l’objectiu de “demostrar que no hi ha cap problema en ser una dona que viatja sola”.

El viatge començarà a Singapur i consistirà a tornar a Reus visitant el màxim nombre de països possibles, tot agafant transports que no siguin de pagament i el més 'low cost' possible. Poyo preveu que pugui durar entre un any i mig i dos anys, amb la possibilitat que pugui arribar fins als tres anys de durada.

El viatge també es podrà seguir d’Instagram

Com es prepara un viatge d’aquestes dimensions, com és viatjar amb perspectiva de gènere o quines són les cultures dels països asiàtics són algunes de les qüestions que Poyo ens anirà descobrint de forma periòdica a través del Reusdigital.cat. El viatge també es podrà anar seguint a través d'un compte oficial creat per a l'ocasió (@nomadpoyo).

La col·laboració començarà aquest divendres 2 de setembre (a la tarda es publicarà el primer articles) i s’allargarà durant el temps que duri el viatge.

Segons el cap de redacció de Reusdigital.cat, Marc Busquets, “quan l’Anna ens va explicar el seu projecte, de seguida vam voler col·laborar-hi perquè aporta valor afegit al diari amb un contingut nou, fresc i diferent”. Des del Centre de Lectura, col·laborador del projecte, Empar Pont assegura que l'entitat vol “donar visibilitat a les dones i fer-les protagonistes de la història” per argumentar el suport a la iniciativa.

El periodista Marc Busquets; la viatgera Anna Poyo; i la secretària general del Centre de Lectura, Empar Pont; a la presentació de NomadPoyo (Foto: Joel Medina): Marc Busquets Anna Poyo i Empar Pont

Anna Poyo és una reusenca d’adopció de 31 anys que compta amb experiència com a viatgera. El 15 de gener del 2022 va decidir fer aquest viatge i, durant tot l'any ha estat treballant en dues feines per estalviar i poder tirar endavant el seu projecte personal. Assegura que allò que la va empènyer a fer realitat aquest somni són les ganes de descobrir nous llocs i de “demostrar que la gent és bona i que t’ajuda”.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: