Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Jordi Cervera ajorna l'intent de travessar l'estret de Gibraltar per l'ELA

El fort vent de llevant impedeix la gesta solidària del reusenc i de tres nedadors més, que es comprometen a tornar-hi

Joan Carles Adell, Vicky Font, Jordi Cervera i Diego Ortega, a l'estret de Gibraltar Joan Carles Adell, Vicky Font, Jordi Cervera i Diego Ortega, a l'estret de Gibraltar CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 26 Agost 2022 14:37

Era el tercer intent. Quan aquest divendres al matí el nedador Jordi Cervera i els seu companys i companya Joan Carles Adell, Vicky Font i Diego Ortega es disposaven a travessar l'estret de Gibraltar per donar suport a la lluita contra l'ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica), rebien el missatge de l'organització "No podem creuar, s'ha aixecat el vent de llevant".

Els nedadors d'aigües obertes han vist frustrat el tercer intent d'iniciar la gesta solidària, des que van arribar dissabte passat a Tarifa, i s'ha esgotat el temps que disposaven: "Avui teníem el tercer intent de creuar l'estret. Ahir donava un pronòstic favorable per avui al matí. Quan ens hem aixecat, el vent havia canviat. Trucada de l'organització i anul·lació del creuament", expliquen. Però els nedadors no llencen la tovallola i anuncien que el repte queda pendent: "Tornarem i ho farem per a tots vosaltres, família, amics i, sobretot, pels malalts de l'ELA. Tenim un estret pendent, el somni encara no s'ha acabat, tan sols l'hem començat..".

Els nedadors i la nedadora van sortir dissabte al matí de casa per complir el somni de tot nedador d'aigües obertes, creuar l'estret de Gibraltar i donar suport a l'ELA. Però en tres ocasions, el vent i les corrents els ho han impedit. Els nedadors expressen que han estat uns dies plens d'emocions: "Podem comparar la nostra estada a l'estret amb una muntanya russa, amb moments d'alegria i altres de plors ( perquè hem plorat, tots junts, tot l'equip, quan ja estàvem a punt de començar, al port de Tarifa, i rebíem el missatge de l'organització, "No podemos cruzar, se ha levantado levante".

Tot i així, els quatre tornen cap a casa amb moltes coses positives: "amistat, equip, moltes abraçades, riures, hem conegut grans persones, hem nedat a l'Atlàntic i al Mediterrani amb aigua transparent, ple de peixets i l'aigua freda". També volen agrair "als nostres acompanyants, l'Eva, la Mireia, el Jordi Jr, el Manolo, i els que no han pogut venir i s'han quedat a casa, ells han estat un suport important per l'equip. Molt agraïts a la Sigrid i al Jesús Sánchez Medina, sempre estareu al nostre cor...".

Ara, Jordi Cervera i els seus companys estaran pendents de rebre noves instruccions de l'Asociación Cruce a Nado del Estrecho de Gibraltar (ACNEG), l'entitat encarregada de supervisar les sortides. Els nedadors es troben en una llista d'espera tot esperant que hi hagi una previsió d'un temps favorable que els permeti culminar la travessia de 14,5 km.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: