Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els pisos superiors del Teatre Metropol de Tarragona estan en "estat de ruïna imminent"

El consistori aconsegueix convèncer els tres okupes dels habitatges que hi ha des de fa un mes perquè marxin

Els ocupants han accedit a abandonar l'immoble i es començaran a fer accions urgents degut l'estat de ruïna imminent de l'edifici Els ocupants han accedit a abandonar l'immoble i es començaran a fer accions urgents degut l'estat de ruïna imminent de l'edifici AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Societat ACN
Dimecres, 03 Agost 2022 17:24

Els pisos superiors del Teatre Metropol de Tarragona es troben en "estat de ruïna imminent", segons un informe d'emergència fet per tècnics de l'Ajuntament de Tarragona. Els habitatges s'ubiquen a sobre del vestíbul del teatre i no estan protegits pel seu valor patrimonial, a diferència del teatre que recentment ha estat catalogat com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN). Des de fa un mes en aquests pisos, de titularitat municipal, hi viuen tres okupes. Després de setmanes de converses i arran de l'informe, han acceptat la proposta dels serveis socials municipals de marxar. El consistori els proporcionarà cinc dies d'allotjament temporal i se'ls recomanarà la possibilitat d'iniciar un pla de treball amb els serveis socials.

L'informe determina tres accions que cal fer amb caràcter "d'emergència" als pisos del número 46 de la Rambla Nova. Primer fer fora els ocupants perquè es troben en perill, després apuntalar els pisos i finalment tapiar els accessos per impedir que hi entrin més persones. El document s'ha elaborat a partir d'una visita de l'arquitecte municipal i de l'arquitecte tècnic. L'apuntalament dels pisos també afectarà el vestíbul del Teatre Metropol, ja que s'haurà de fer des del soterrani fins la quarta planta. Això comportarà que l'accés principal al teatre s'hagi de tancar i es farà a través de la porta del carrer Armanyà.

Alhora, s'hauran de fer algunes actuacions "d'urgència", com un "estudi i anàlisi integral de tota l'estructura de l'immoble" que permetria encarregar un projecte executiu de l'enderroc únicament dels pisos superiors. També està previst fer un reforç estructural de la façana -que sí que està protegida patrimonialment- així com de les mitgeres amb els immobles veïns.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: