Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Passanant i Belltall, a la Conca, utilitzarà camions cisterna per garantir l’aigua de boca

L’escassetat d’aigua al pou de Saladern obliga a aplicar mesures preventives a partir de la setmana vinent

Imatge d'un camió cisterna a Passanant i Belltall Imatge d'un camió cisterna a Passanant i Belltall AJUNTAMENT DE PASSANANT I BELLTALL
Societat ACN
Diumenge, 31 Juliol 2022 17:43

El municipi de Passanant i Belltall (Conca de Barberà) utilitzarà camions cisterna a partir de la setmana vinent per garantir l’aigua de boca. La baixada de reserves del pou de Saladern ha obligat a prendre aquesta mesura preventiva en un context de sequera generalitzada. Els costos derivats d’aquesta proposta seran assumits per fons propis municipals, així com subvencions de la Diputació de Tarragona i ajudes de l’ACA. Ara com ara, el subministrament està assegurat gràcies als dipòsits municipals, però davant la previsió de manca d’aigua, no es descarten futures restriccions. En declaracions a l’ACN, l’alcalde, Magí Ninot, ha assenyalat que el pou està “molt ben gestionat i que altres anys ha aguantat perfectament”.

Segons Ninot, aquest any és “excepcional” i posa “al límit” els recursos hídrics del municipi, que té experiència en gestionar la manca d’aigua amb l’arribada de l’estiu. Davant d’aquesta situació, el batlle considera que el projecte de connexió del poble a la xarxa d’aigua del Consorci d’Aigua de Tarragona (CAT) és una obra “vital”. Actualment, queda pendent executar els treballs de connexió, amb els quals el poble passaria a tenir dos punts d’abastiment d’aigua, d’una banda els recursos propis i de l’altra, la xarxa del CAT.

Pel que fa als camions cisterna que començaran a donar servei a partir d’aquesta setmana entrant, des del govern municipal desconeixen quina durada tindrà la mesura i dependrà de la situació meteorològica a curt termini.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: