Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Espigolada a Mont-roig per recuperar milers de quilos de patates sense sortida comercial

La Fundació Espigoladors fa una crida a voluntariat del Camp de Tarragona per participar en l'acció d'aquest divendres 15 de juliol, a la tarda

Imatge de la primera espigolada que es va fer dimecres passat a Mont-roig del Camp Imatge de la primera espigolada que es va fer dimecres passat a Mont-roig del Camp ESPIGOLADORS
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 14 Juliol 2022 21:48

La Fundació Espigoladors, entitat sense ànim de lucre que treballa per l’aprofitament alimentari i el dret a l’alimentació, ha iniciat aquesta setmana una campanya de captació de voluntariat per espigolar patates als camps d’un productor de Mont-Roig del Camp.

Espigolar és l’activitat que dona nom a aquesta organització, amb seu al Prat de Llobregat, i que esdevé el seu punt de partida i raó de ser: amb la col·laboració de persones voluntàries i en conveni amb pagesia d’arreu del territori, recuperen fruites i verdures que no tenen sortida comercial per excedents de producció, per un descens de les vendes o per qüestions estètiques, tot i ser perfectament comestibles. Tots els aliments recuperats es distribueixen a entitats socials i serveis de distribució gratuïta d’aliments que treballen per garantir l’accés a una alimentació saludable a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

En aquesta ocasió, l'entitat adverteix que prop de 6.000 quilos de patates poden quedar al camp per tenir una mida massa petita per als estàndards del mercat. És per això que l’associació ha organitzat una doble espigolada i ha reforçat la seva crida de voluntariat. L’objectiu, donar una segona oportunitat a tots aquests quilos d’aliments comestibles, de temporada i proximitat, i alhora sensibilitzar la ciutadania sobre la tasca de la pagesia i la problemàtica de les pèrdues alimentàries al camp.

La propera espigolada

Divendres 15/07 / 17.30h - 20h

On serà l'espigolada?

Mont-Roig del Camp (Baix Camp). La ubicació exacta es facilita en el moment de la inscripció.

Què s’ha de fer per inscriure-s’hi?

Inscripcions al formulari (cal estar inscrit/a prèviament a la borsa de voluntariat d’Espigoladors)

L'activitat és oberta a totes les edats.

Per a més informació sobre el voluntariat: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: