Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Casal d'Autisme permanent de Tarragona aconsegueix els primers 29.000 euros

Todos En Azul, entitat impulsora del projecte, ha fet pública la xifra recollida durant una visita guiada al casal d'autisme d'estiu

Imatge del concert de música adaptat als participants al Casal d'Autisme d'estiu de Tarragona, aquest dijous al matí Imatge del concert de música adaptat als participants al Casal d'Autisme d'estiu de Tarragona, aquest dijous al matí TODOS EN AZUL
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 14 Juliol 2022 16:52

L'associació Todos En Azul ha anunciat avui que el projecte de creació del primer Casal d'Autisme permanent de Tarragona ha recollit fins ara 29.000 euros, fruit de les activitat solidàries i aportacions rebudes durant l'últim any. El president de l'entitat, Juan José Caravaca, ha fet pública la xifra recollida en el transcurs d'una visita guiada al casal d'autisme d'estiu, adreçada a institucions, empreses i entitats col·laboradores. Caravaca s'ha mostrat satisfet per la recaptació recollida “que ens apropa al somni d'un casal obert tot l'any, un centre que doni servei a les persones amb TEA i a les seves famílies”.

Durant l'atenció als mitjans prèvia a la visita, el conseller d'Educació i portaveu del govern de l'Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, ha expressat “el nostre compromís perquè aquest “somni” de tenir aquest casal estable i fixe es faci realitat entre tots. Ho aconseguirem amb la complicitat entre les administracions properes i les empreses i entitats col·laboradores”.

Al seu torn, el diputat delegat del Servei d'Assistència al Ciutadà (SAC) de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Garcia, s'ha referit al Casal permanent “com un dels projectes que a nosaltres ens té el cor robat” i ha anunciat que “seguirem col·laborant amb ells perquè aquest projecte tiri endavant”.

El Casal d'estiu, obert fins el 29 de juliol

La visita guiada ha servit per fer un recorregut pels diversos espais del Casal de l'autisme d'estiu de Tarragona, que estarà obert fins el 29 de juliol a l'Escola Torreforta. El casal organitzat per l'associació Todos En Azul i gestionat pel Centre de Rehabilitació Neurològica in-Neuro, obre en horari de dilluns a divendres de 09:00 a 13:30h.

El casal d'estiu té com a objectiu principal oferir un servei especialitzat de respir familiar i oci infantil per a infants amb diagnòstic d'autisme. El casal es caracteritza per ser 100% inclusiu i adaptat a tots els participants, sigui quin sigui el seu grau d'autisme. El Casal d'estiu va completar en 24 hores les inscripcions per a les 24 places disponibles. L'equip del casal està format per 16 monitors i un grup de voluntariat.

Imatge de la visita guiada al Casal de l'autisme d'estiu, aquest dijous, a l'Escola Torreforta: 

Visita guiada Casal Autisme Estiu

Nous tallers adaptats i més activitats d'aigua

El casal d'estiu ha potenciat enguany la presència d'activitats d'aigua amb piscines adaptades, on els infants poden jugar amb globus i altres elements i aspersors d'aigua per a mullar-se. Una altra de les novetats d'aquesta segona edició ha estat la incorporació de tallers adaptats de perruqueria i estètica, activitats d'art-teràpia i musicoteràpia.

Enguany es tornen a realitzar les activitats de contacte amb animals, com les teràpies assistides amb ponis (hipoteràpia) i amb gossos. Els infants i joves també podran participar en activitats manipulatives i de motricitat fina, en les que els nois i noies treballen amb materials com el paper, etc... Pel que fa a les activitats d'esport adaptat, compten amb un fisioterapeuta i un terapeuta ocupacional, que treballen amb elsinfants esports adaptats a les seves necessitats. També gaudeixen d'un canó d'escuma i un castell inflable, un espai on s'hi fan les activitats de més moviment. La canalla també pot jugar en un Twister gegant i a l'oca sensorial, el popular joc de l'oca adaptat als nens i nenes amb autisme.

Espai per a l'autoregulació dels infants

A més d'aquestes activitats, el casal també disposa d'un espai destinat a l'autoregulació dels infants format per diferents racons sensorials. Aquests espais estan constituïts per una piscina de boles, llits elàstics, un circuit sensoriomotor, matalassos de boles i escuma, diferents materials de vibració i peses corporals, entre altres elements.

El casal d'estiu compta amb el suport de la Conselleria de Capacitats Diverses de l'Ajuntament de Tarragona i amb la col·laboració de l'Institut Municipal d'Educació de Tarragona (IMET).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: