Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Onze persones de la Conca nouvingudes i retornades a Catalunya fan el curs de coneixement de la societat catalana

Aquesta primera edició de l'any 2022 es va fer del 27 de juny fins a l'1 de juliol a Concactiva de Montblanc

Imatge d'arxiu d'un curs anterior realitzat a Concactiva Imatge d'arxiu d'un curs anterior realitzat a Concactiva ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 05 Juliol 2022 16:07

El servei d'atenció a persones immigrades, emigrades i refugiades de l'Àrea d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, ha dut a terme el curs de "Coneixement de la societat catalana" per a persones nouvingudes i retornades a Catalunya majors de 16 anys. Aquesta primera edició de l'any 2022 es va fer del 27 de juny fins a l'1 de juliol a Concactiva de Montblanc i ha comptat amb un total d'11 alumnes, dones i homes provinents de països com el Marroc o Hondures.

El curs orienta a l'alumnat sobre els trets fonamentals de Catalunya i de l'àmbit local, de l'Estat espanyol i de la Unió Europea; drets i deures, serveis públics, sistema polític i administratiu, participació política i social i coneixements bàsics derivats del marc normatiu d'estrangeria.

Aquesta formació pretén promoure l'autonomia de l'alumnat i dotar-lo de les competències necessàries per comprendre la realitat social la que viu. L'objectiu principal és contribuir al fet que la persona nouvinguda, a través dels coneixements impartits en el curs, sigui capaç o tingui eines i recursos per donar una solució a les situacions i problemes que la vida quotidiana li pugui plantejar.

Pròximament, es durà a terme un altre curs a BaseActiva de Santa Coloma de Queralt.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: