Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Mont-roig posa en marxa una campanya informativa amb indicacions per tenir cura dels gats ferals

Els i les agents de civisme reparteixen un díptic entre la ciutadania on s’exposen les recomanacions al voltant d’aquests animals urbans

Mont-roig posa en marxa una campanya informativa amb indicacions per tenir cura dels gats ferals Mont-roig posa en marxa una campanya informativa amb indicacions per tenir cura dels gats ferals CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 27 Juny 2022 07:35

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha posat en marxa una campanya informativa amb totes les indicacions al voltant de les colònies de gats ferals que hi ha al municipi. Aquesta campanya ha de permetre informar a la ciutadania per tal que aquesta vetlli pel benestar dels gats de carrer, amb la regulació de la seva alimentació i la millora de la convivència amb el veïnat. En els propers dies, els i les agents de civisme repartiran per tot el municipi els díptics en els quals s’explica tot allò que té a veure amb aquests gats de carrer.

La nova campanya informativa, que va lligada a l’ordenança de control, protecció i tinença d’animals, es porta a terme per donar a conèixer els beneficis de les colònies controlades de gats de carrer, que han superat un control sanitari i són individus sans i esterilitzats quirúrgicament. La campanya també ajudarà a la millora de la condició física dels animals degut a una òptima nutrició i s’aconsegueixen adequades condicions de salubritat de l’entorn amb la utilització de menjadores, abeuradors, etc. La presència de gats ferals en colònies ajuda a tenir controlades plagues urbanes.

La feina de l’Ajuntament

Per tal de controlar les colònies de gats, l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha procedit a l’estudi exhaustiu i a la creació d’un cens de les colònies del municipi. A través d’aquest cens es controla l’estat i nombre d’animals de les colònies, en col·laboració amb les associacions i les persones voluntàries.

També s’ha engegat un programa d’esterilitzacions mitjançant el mètode CER (Captura, Esterilització i Retorn), totalment respectuós amb els felins, a través del qual s’implanta un xip als gats per a la seva identificació i per tenir un control sanitari. Aquestes accions són dutes a terme per veterinaris/àries, que garanteixen la qualitat de l’assistència.

Només les persones autoritzades

Només estan autoritzats a alimentar els gats feralsles persones que han rebut una formació específica i una acreditació per dur a terme aquesta tasca. Per aquest motiu, recentment s’ha organitzat per part de l’Ajuntament una formació per tal d’obtenir el carnet que permeti l’alimentació d’aquests animals.

L’intrusisme, en aquests casos, serà sancionat per l’ordenança. Les persones que formen part de la xarxa de voluntariat de gats ferals dediquen el seu temps i els seus diners per millorar la qualitat de vida d’aquests animals. Al municipi existeixen tres entitats que treballen amb les colònies de gats: Associació Mogatmi, Protectora Simba i Huellas callejeras Costa Daurada.

La nova Ordenança municipal

Aquesta acció es deriva de la nova Ordenança municipal de protecció, control i tinença d’animals, aprovada el passat mes de febrer per respondre a una
necessitat de regulació de les condicions de la tinença responsable pel que fa a les circumstàncies d’allotjament, manutenció i condicions higièniques i sanitàries adequades i proporcionals a les característiques de cada animal o espècie, prohibint aquelles accions o omissions de deures que afectin la qualitat de vida dels animals, i vetllant així per la seva protecció, tot fixant les responsabilitats dels propietaris o posseïdors d'animals.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: