Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concentració a Tarragona per denunciar les morts de migrants a la tanca de Melilla

La protesta convocada per Stop Mare Mortum es farà el dilluns 27 de juny, a les 19:30h, a l'estàtua dels despullats

L'actuació policial de la gendarmeria marroquí va acabar amb 18 víctimes mortals i més de 300 persones ferides, segons fonts governamentals L'actuació policial de la gendarmeria marroquí va acabar amb 18 víctimes mortals i més de 300 persones ferides, segons fonts governamentals AMDH NADOR
Societat Infocamp/ ACN
Dissabte, 25 Juny 2022 21:29

La plataforma ciutadana Stop Mare Mortum ha convocat una concentració a Tarragona "de denúncia i rebuig als fets de Melilla" per al proper dilluns 27 de juny, a les 19:30h, a l'estàtua dels despullats de la Rambla Nova. Segons fonts governamentals, després de l'actuació de la germanderia marroquí d'ahir divendres, un total de 18 persones van resultar mortes a la tanca de Melilla quan intentaven accedir des del Marroc a territori espanyol. Per això, Stop Mare Mortum que "és qüestió de voluntat política aturar la violència a la frontera i garantir els drets humans. Aquests 18 morts a la tanca de Melilla són assassinats".

Entitats com Caminando Fronteras han elevat fins a 37 el nombre de víctimes mortals en l'intent d'ahir divendres d'entrar a Melilla a través del Marroc. La gendarmeria marroquina va reprimir les prop de 2.000 persones -la majoria subsaharians i sudaneses- que intentaven accedir a la ciutat amb antidisturbis i gasos lacrimògens, una acció que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va considerar "ben resolta" per les autoritats marroquines.

És el primer intent massiu de saltar la tanca que separa la localitat espanyola del Marroc després de la represa de les relacions diplomàtiques entre Madrid i Rabat i després que La Moncloa canviés el seu posicionament històric sobre el Sàhara Occidental, que ara considera un territori marroquí. Hi ha més de 300 ferits.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: