Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una rèplica de l'Alfa i Omega tornarà a ubicar-se al Bloc de Torredembarra

L'escultura de Rafael Bartolozzi ha estat l’opció guanyadora amb el 60,48 % dels vots emesos en la consulta ciutadana

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i la regidora de Participació Ciutadana, Marga Rovira, mostren la imatge de l'Alfa i Omega, amb el bloc de fons L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i la regidora de Participació Ciutadana, Marga Rovira, mostren la imatge de l'Alfa i Omega, amb el bloc de fons ANNA F. / AJ. DE TORREDEMBARRA
Societat Redacció Infocamp
Dilluns, 13 Juny 2022 13:09

Una rèplica de l’Alfa i Omega serà l’escultura que s’ubicarà al Bloc. Aquesta ha estat l’opció més votada per la ciutadania que ha participat en el procés de consulta ‘Què hi vols, al Bloc’? que ha convocat l’Ajuntament de Torredembarra. En total, han votat un total de 2.270 persones, el que representa un 15 % del cens total (15.402). D'aquests, 1.373 vots se’ls ha emportat l’opció de l’Alfa i Omega (un 60,48 %) i 897 la Piràmide o bloc vell (39,52 %).

L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i la regidora de Participació Ciutadana, Marga Rovira, han donar a conèixer el resultat del procés aquest matí, a la Biblioplatja, ubicada al pg. Colom, a l’alçada del Bloc. L'alcalde ha posat en valor el 15% de participació "ja que habitualment aquest tipus de processos, a Catalunya, assoleixen una participació mitjana del 10%". De fet, els primers dies ja es va assolir aquest 10 %, un fet que l’alcalde ha considerat coherent amb les ganes de participar que tenia una part important de la ciutadania.

Per la seva part, la regidora de Participació Ciutadana, Marga Rovira, s’ha mostrat també molt satisfeta pel total de persones que han votat ja que la realització d’aquest tipus de processos permet fomentar la cultura de la participació. Rovira tambe ha remarcat que "hi ha hagut força resposta del col·lectiu jove" en aquesta consulta. Tant la regidora com l’alcalde, han explicat que després d’aquesta prova reeixida de consulta ciutadana, en vindran més.

L'alcalde, Eduard Rovira, i la regidora, Marga Rovira, en el moment d'anunciar el resultat de la consulta (J.Cartanyà): 

resultat bloc Torredembarra

Cal recordar que en el procés participatiu hi podien votar els majors de 16 anys empadronats a Torredembarra i aquelles persones propietàries d'una segona residència i, alhora, titulars del rebut de l'IBI, i que s’haguessin preregistrat correctament entre el 5 i el 15 de maig. En aquest període, es van rebre 325 peticions, de les quals 158 complien els requisits.

La votació ha estat oberta del 30 de maig al 12 de juny i s’ha pogut dur a terme a la plataforma consulta.torredembarra.cat i també presencialment. Per a aquesta opció, es van habilitar un total de sis punts, en els quals es facilitava a la ciutadania un dispositiu tauleta perquè poguessin emetre el vot. De les 2.270 persones que han votat, 288 ho han fet de forma presencial i la resta, 1.982, des dels seus dispositius.

El resultat de la consulta és vinculant. Properament, l’Ajuntament és reunirà amb la família de l’artista Rafael Bartolozzi per posar fil a l’agulla en la redacció del projecte, pas previ per a una posterior licitació i execució.

L’Alfa i Omega

L’any 1999, amb motiu de la trobada d’alcaldes i alcaldesses dels Països Catalans per commemorar els 20 anys d’ajuntaments democràtics, es va instal·lar aquesta obra escultòrica creada per l’artista Rafael Bartolozzi. L’escultura es va desmuntar l’any 2018 a causa del deteriorament del material.

Es tracta d’una estructura metàl·lica de 12 metres d’alçada i de 6.900 quilograms aproximadament. Es proposa la seva fabricació amb xapes d’acer al carboni de 15/20 mm de gruix. El cost aproximat és de 153.500 €. Cal tenir en compte que el valor del metall als mercats en el moment de la compra pot fer oscil·lar el seu preu. És necessari un manteniment de l’escultura cada 5 anys, amb un cost aproximat de 20.000 €.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: