Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Els treballadors de Saint Gobain a l'Arboç faran tres setmanes de vaga per exigir que s'aturi l'ERO

La cristallera rebaixa de 60 a 42 els acomiadaments previstos a la fàbrica baixpenedesenca

Imatge d'arxiu d'una manifestació dels treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain de l'Arboç per denunciar el tancament de la divisió Glass, el 6 de setembre del 2020 Imatge d'arxiu d'una manifestació dels treballadors de la fàbrica de Saint-Gobain de l'Arboç per denunciar el tancament de la divisió Glass, el 6 de setembre del 2020 MAR ROVIRA / ARXIU / ACN
Societat ACN
Dissabte, 11 Juny 2022 12:03

Els treballadors de Saint Gobain Sekurit a l'Arboç faran vaga a partir del 19 de juny fins el 8 de juliol, segons ha pogut saber l'ACN. L'aturada es registrarà formalment dilluns. La plantilla vol exigir així a la multinacional cristallera que aturi l'ERO que acaba de presentar, amb el qual preveu acomiadar 42 empleats de la fàbrica. La xifra d'afectats, concretada aquesta setmana durant les primeres reunions formals per negociar l'ERO, rebaixa l'anunci inicial de 60 acomiadaments. L'expedient de regulació afecta també la planta d'Avilés, a Astúries, on es preveuen 42 acomiadaments més, i alhora que s'anuncien 9 acomiadaments de personal d'oficines, ubicats entre l'Arboç i Madrid.

"Estem vivint un efecte dominó de tancaments al sector de l'automoció i sabíem que a l'Arboç arribaria un altre ERO després de la fi de la divisió Glass el 2020", lamenta el president del comitè d'empresa, José Alberto Garcia. Després que les assemblees de treballadors hagin acordat aquest divendres fer tres setmanes de vaga a l'Arboç i Avilés -període que dura la negociació de l'ERO-, Garcia sosté que és "l'única via de defensa" que li queda a la plantilla.

"Només ens podem reivindicar i demostrar que no estem d'acord amb aquest ERO. Hem d'evitar-lo sigui com sigui", ressalta aquest representant sindical. Garcia tem que l'expedient de regulació a Sekurit – dedicada a fabricar vidres per a cotxes- sigui el preludi d'un tancament total de la fàbrica, que augura que podria arribar "d'aquí a pocs anys". "Tal com està el sector de l'automoció, és evident que moltes empreses s'estan pujant al carro dels ERO i dels tancaments", critica.

Saint Gobain justifica els últims acomiadaments anunciats per les pèrdues dels darrers exercicis, d'ençà de l'esclat de la pandèmia. La companyia assegura que el 2021 va perdre 4 milions d'euros i calculen que la situació podria empitjorar aquest 2022, amb números vermells que arribarien als 6,6 milions.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: