Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona publica els projectes socials guanyadors de la VII edició Ajudes Sílvia Cuesta

Els quatre projectes guanyadors de 'PortSolidari' són de l’Associació Alzheimer, de la Fundació Miquel Valls, d’Avismón i de Todos en Azul

Imatge d'arxiu de la primera edició del Casal d'autisme d'estiu, organitzat per l'associació tarragonina Todos En Azul Imatge d'arxiu de la primera edició del Casal d'autisme d'estiu, organitzat per l'associació tarragonina Todos En Azul ARXIU / INFOCAMP
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 02 Juny 2022 12:37

PortSolidari de PortTarragona ha fet pública aquest dijous la resolució dels quatre projectes socials solidaris guanyadors de la VII convocatòria 'Ajudes Sílvia Cuesta'.

Els projectes guanyadors són:1.Sala multisensorial. Sentir de l’’Associació d’Alzheimer’ – padrí Jordi Basora; 2. Banc de productes de suport per a persones afectades d’ELA i les seves famíles de la ‘Fundació Miquel Valls’ – padrí Josep Lluís Díez; 3. Cap persona sola d ‘’Avismón’ – padrina Coia Escoda; 4. El casal d’estiu de l’autisme de ‘Todos en Azul’ – padrí Antonio Peco.

Aquests quatre projectes, recolliran, el pròxim 17 de juny de les mans de les persones que els representen, el premi de 3.000 euros per desplegar les seves iniciatives durant aquest any 2022.

Tots els projectes presentats compleixen amb els requisits establerts a les bases de la convocatòria amb un denominador comú; donar suport a projectes i activitats solidàries en àmbits d’actuació d’inclusió social, la inserció laboral, la discapacitat, la salut i l’educació a entitats sense ànim de lucre. Aquesta setena edició es va obrir el passat 22 de març i fins al 29 d’abril les persones i entitats interessades podien presentar les seves iniciatives.

PortSolidari-PortTarragona agraeix, sincerament, a totes les persones, entitats i associacions que han participat en aquesta convocatòria presentant els seus projectes, així com als seus padrins i padrines que han donat suport i defensat les idees de les iniciatives solidàries.

Les iniciatives

1. Sentir. Alzheimer

El projecte proposat se centra en la intervenció a la sala Multisensorial Snoezelen, espai interactiu dissenyat per estimular els sentits, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones amb deteriorament cognitiu o demència, les quals tenen afectades les capacitats motores i neurològiques. A les persones amb Alzheimer els resulta difícil comprendre l'entorn i comunicar-se. Per això, els estímuls que sorgeixen dins aquests equipaments específics ajuden a les persones usuàries a mantenir el contacte amb el seu entorn i, sobretot, que el seu cervell continuï sent receptiu als estímuls.

2. Banc de materials de suport a les famílies. Fundació Miquel Valls.

Adquirir material, reparar-lo i mantenir-lo perquè passi a formar part del Banc de Productes de Suport i poder prestar-lo a les persones afectades d’ELA i a les seves famílies, amb la finalitat de millorar la seva qualitat de vida.

3. Cap persona gran sola. Avismón

Avismón ampliarà la xarxa de voluntariat que s'encarrega d'acompanyar i donar suport emocional i atenció domiciliària gratuïta a persones grans soles o en risc d'exclusió social, per tal de pal·liar la seva soledat i acompanyar-les en el seu procés d'envelliment; ho farà a través de campanyes de sensibilització entre la població general per poder arribar a un major nombre de persones amb necessitats.

4. El casal de l'autisme d'estiu. Todos en azul

Aquest casal, nascut de la necessitat de les famílies de nens amb discapacitat per poder conciliar la vida familiar i laboral, així com donar un temps de respir a les famílies d'infants i adolescents amb aquest Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). En el casal es duen a terme diferents activitats lúdiques perquè els infants s'ho passin bé, però estan atesos en tot moment per monitors experts amb autisme i professionals de la psicologia.

Acte de lliurament de premis

El pròxim divendres 17 de juny, a les 12 del migdia, a la sala de conferències del Port Tarragona de la seu administrativa, es durà a terme l’acte oficial de lliurament de premis als projectes guanyadors.

A l’acte assistirà part de la plantilla del Port i les representants de les entitats dels projectes guanyadors, així com les persones encarregades de l’apadrinament de les iniciatives.

El lliurament de les ajudes anirà a càrrec del president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, la junta de PortSolidari i familiars de Sílvia Cuesta. Cal recordar que aquestes ajudes a projectes socials pren el nom de Sílvia Cuesta com a homenatge a la directora d’Organitzacions i Recursos Humans que va tenir el Port Tarragona i una de les persones impulsores del projecte PortSolidari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: