Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

L'activista ecologista Andreu Escolà, citat a declarar aquest dimecres als Jutjats de Falset

El GEPEC nega l'acusació de robatori de la placa del pantà de Riudecanyes del 1966 i diu que "és una excusa per atacar la lluita pacífica per defensar el Siurana"

Andreu Escolà, membre del GEPEC-EdC, està citat a declarar als Jutjats de Falset aquest dimecres Andreu Escolà, membre del GEPEC-EdC, està citat a declarar als Jutjats de Falset aquest dimecres GEPEC-EdC
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 24 Mai 2022 16:33

Andreu Escolà, membre del Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC-EdC), està citat a declarar als Jutjats de Falset aquest dimecres 25 de maig, a partir de les 11:15h,  acusat de robar una placa commemortiva de l'any 1966 situada al pantà de Riudecanyes. Tant el GEPEC com la plataforma ecologista Xarxa Sud sospiten que la denúncia formulada per la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanya "és una excusa per atacar la lluita pacífica contra l'espoli del riu el Siurana".

Xarxa Sud ha emès un comunicat en què dóna suport a l’activista i a la plataforma del riu Siurana, l’objectiu de la qual és "revertir una situació que posa en perill la supervivència del riu i dels habitants de la conca, reclamant – sempre de forma pacífica – una gestió justa, sostenible i transparent de l'aigua". 

El GEPEC nega el robatori de la placa franquista

El GEPEC-EdC nega l'acusació formulada per la Comunitat de Regants contra Escolà. La Comunitat de Regants defensa que la placa commemorativa on s'hi llegeix la llegenda "El Estado entrega el dominio de estas aguas, a perpetuidad a la Comunidad de Regantes. MCMLXVI” és patrimoni històric de la comunitat, però el GEPEC assegura que la placa "robada" per l'activista no era l'original, sinó una rèplica elaborada per una protesta.

L'entitat ecologista recorda que en la campanya per defensar el riu Siurana es van fer samarretes solidàries per continuar la lluita en defensa del riu. En les samarretes hi consta una fotografia de la placa esmentada. Amb la mateixa voluntat de protesta es va elaborar una rèplica de la placa franquista, "però res indica que hagi estat robada per Andreu Escolà" afirmen.

Segons el relat del grup ecologista, la denúncia per part de la Comunitat de Regants del Pantà de Riudecanyes, de la qual l’Ajuntament de Reus n'és l'accionista majoritari, "es basa en una fotografia de l’acusat amb la rèplica de la placa: més gran que l’original i feta d’un altre material".

Andreu Escolà rèplica placa Riudecanyes

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: