Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El grup teatral de Valls, on actuaven Ayala i el denunciant dels abusos, reconeix que ja tenia coneixements dels fets

L'entitat va fer un "acompanyament" dels afectats i va prendre mesures per "rescabalar els danys causats"

El Grup del Teatre Principal de Valls té la seva seu a l'històric teatre El Grup del Teatre Principal de Valls té la seva seu a l'històric teatre ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Dijous, 05 Mai 2022 09:55

El Grup del Teatre Principal de Valls, entitat cultural on el regidor de Cultura de Valls, Marc Ayala, s'hauria relacionat amb menors, ha emès un comunicat on assegura que ja tenia coneixements d'uns "fets molt greus" des de fa un temps. "La gravetat de la situació de la que vàrem tenir coneixement, va fer que activéssim un procés d'acompanyament a les possibles persones afectades i poséssim a elles i a les seves famílies el mitjans necessaris per dilucidar allò passat i prendre les mesures pertinents per rescabalar els danys causats, posant-nos, com no pot ser d'altra manera, al seu servei", afirma el grup en el comunicat. Ayala, que ja ha plegat del càrrec, se l'investiga per un presumpte delicte d'abús sexuals a un menor.

L'actual junta directiva del GTP, nombrada el febrer del 2020, va considerar que per evitar que en un futur no es produeixin situacions com aquestes, el grup ha activat "un protocol i un canal ètic o de denúncies, tal com estableix la directiva UE 2019 1937".

En segon lloc, l'entitat manifesta que en associacions com la seva "hi ha una participació intergeneracional" i que són "una oportunitat de compartir, créixer i fer comunitat", però afegeix que "en ocasions s'hi poden generar jerarquies i rols de poder no volguts".

"És per això que, per responsabilitat social, ètica i moral apostem fermament per un canvi de cultura dins i fora de l'entitat, per tal de crear espais lliures d’agressions de tot tipus; el nostre objectiu, inequívoc, és cuidar les persones que conformen la nostra entitat i vetllar perquè possibles casos com aquests no es puguin produir, ni dins ni fora del grup", diu el comunicat.

El grup conclou que es posa a plena disposició de les autoritats i els possibles afectats per ajudar en la fase d'instrucció judicial i col·laborar en el que sigui necessari.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: