Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

86 persones s’incorporaran al servei de salvament i socorrisme de Creu Roja a les platges aquest estiu

Aquest cap de setmana s’han realitzat les primeres proves de selecció del personal que efectuarà el servei de vigilància a les platges

Cap de setmana de proves per entrar al servei de salvament i socorrisme de Creu Roja a la demarcació de Tarragona. Cap de setmana de proves per entrar al servei de salvament i socorrisme de Creu Roja a la demarcació de Tarragona. CREU ROJA TARRAGONA
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 01 Mai 2022 17:31

La Creu Roja ha realitzat aquest cap de setmana les proves de la primera convocatòria d’enguany per cobrir les 85 places ofertades per al servei de vigilància i socorrisme a les platges de la demarcació de Tarragona. Aquesta temporada l’entitat gestionarà el servei a les localitats de Tarragona, l’Ametlla de Mar, l’Ampolla i Deltebre, cobrint prop de 25 platges.

En total 72 candidats i candidates s’han enfrontat a una avaluació que ha constat de dues fases: una primera part teòrica (eliminatòria) i dues proves pràctiques, consistents en un duatló (córrer 200 metres per la sorra, nedar 400 metres al mar i córrer 100 metres més a la platja, amb un temps màxim de 20 minuts) i una prova de suport vital bàsic (SVB), en la qual els aspirants han d’aplicar de manera pràctica els seus coneixements en tècniques de reanimació.

A diferència dels darrers dos anys, en què les proves es van realitzar de manera individual a causa de la COVID-19, s’ha recuperat el format grupal (de 10 aspirants per tanda) a les proves físiques. No obstant això, s’ha mantingut el format online per a la part teòrica i encara no s’ha pogut recuperar la prova pràctica de rescat amb víctima al mar.

Per poder accedir al procés de selecció, els candidats han de complir una sèrie de requisits, com són: tenir el graduat en ESO, disposar de la titulació de socorrista aquàtic exigida per la normativa, estar inscrit al Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya (ROPEC) i estar autoritzat per a l'ús de desfibril·ladors externs (DEA). Pel que fa al lloc de partó, a més, cal disposar de titulació per al govern d’embarcacions (mínim PNB) i de formació en govern d’embarcacions de rescat.

Aquest any la Creu Roja comptarà amb un total 70 socorristes aquàtics, 8 patrons d’embarcació i 8 tècnics de suport (com ara Tècnics d’Emergències Sanitàries, logístes, operadors de comunicacions, coordinadors, etc.) a les platges del territori. La tasca dels professionals consistirà en realitzar funcions de prevenció, vigilància, salvament i socorrisme aquàtic, a més d’atenció sanitària i social als banyistes, i assistència a embarcacions.

Tal com ha comentat el coordinador de platges de Creu Roja Tarragona, Nacho Cancio, “enguany la participació en les proves ha baixat. Tot i que es van apuntar més de 250 persones, en el primer cribratge en què revisem la documentació necessària per accedir al lloc de treball, ens vam quedar amb 72 candidats. Així doncs, el més probable és que fem una segona convocatòria a mitjans del mes de maig, per a tota la gent que té interès en treballar i que ens consta que, per un motiu o altre, no s’han pogut presentar”.

Del 15 de maig al 15 de setembre

Respecte a les dates d’inici i finalització del servei, cada municipi estableix el seu propi calendari a les platges del seu territori. A la ciutat de Tarragona es començarà el 15 de maig durant els caps de setmana (només a l’Arrabassada), i a partir del 16 de juny el servei s’estendrà a la resta de platges de manera diària, en horari de 10h a 19h. La finalització del servei està prevista el 15 de setembre, allargant -se fins al 30 de setembre en caps de setmana.

Com a novetat, es comptarà amb un nou punt de vigilància fix a a Cala Jovera i amb un vestidor per a persones amb mobilitat reduïda a la platja de l’Arrabassada.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: