Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Dues concentracions per la pau a Ucraïna coincideixen a Tarragona amb discrepàncies sobre la fi de la guerra

La comunitat ucraïnesa es mostra favorable a l'enviament d'armament, però la Coordinadora d'ONG Tarragona s'hi oposa

La comunitat ucraïnesa reclama des de Tarragona la fi de la guerra i es favorable a l'enviament d'armament La comunitat ucraïnesa reclama des de Tarragona la fi de la guerra i es favorable a l'enviament d'armament ARIADNA ESCODA
Societat ACN
Diumenge, 24 abril 2022 23:34

La Rambla Nova de Tarragona ha estat l'epicentre d'una doble concentració pacífica per demanar la fi de la guerra a Ucraïna tot just quan es compleixen dos mesos de l'inici de la invasió russa. Unes 200 persones de la comunitat ucraïnesa s'han concentrat aquest diumenge a la tarda al Balcó del Mediterrani per exigir la fi del conflicte. Durant els parlaments, han defensat l'enviament d'armament a Ucraïna per combatre l'ofensiva russa. Es tracta d'un posicionament que no és compartit per la Coordinadora d'ONG Tarragona, l'entitat que ha convocat una segona concentració aquest diumenge al vespre a l'alçada del Monument dels Despullats. En l'acció, de caire pacifista, una cinquantena de persones han exigit la desmilitarització del conflicte.

La primera de les convocatòries, feta per la comunitat ucraïnesa a Tarragona, ha estat la més multitudinària d'aquesta jornada. El públic, majoritàriament familiar, ha reclamat la fi del conflicte bèl·lic amb pancartes a favor de la pau però també de l'enviament d'armament. En els parlaments, fets en ucraïnès i castellà, s'han defensat els posicionaments per combatre l'ofensiva de Vladímir Putin mitjançant la resposta armada. També han reivindicat l'ajuda internacional dirigida a les persones refugiades.

Una mica més tard, a les set del vespre, la Coordinadora d'ONG de Tarragona ha convocat una altra concentració pacífica, en aquesta ocasió, al Monument dels Despullats. L'acció ha estat una rèplica de la manifestació que ha tingut lloc aquest diumenge al migdia a Barcelona i on han participat unes 300 persones. Des de Tarragona, l'entitat organitzadora ha assegurat que la desmilitarització és fonamental per aturar la guerra i s'ha mostrat contrària al negoci de les armes i el pressupost militar. Laura Aguadé, membre d'aquesta associació, ha assenyalat que el govern espanyol hauria de destinar aquests diners a propostes socials, culturals, d'educació i d'habitatge.

A la vegada, la Coordinadora d'ONG ha fet una crida a no oblidar la resta de conflictes bèl·lics que hi ha a la resta del món ara mateix, com és el cas de les guerres d'Afganistan, Síria, Líbia o el Iemen. L'acte ha finalitzat amb la interpretació de la cançó de John Lennon 'Imagine'.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: