Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Tarragona ret un homenatge a les víctimes franquistes

Ricomà: "No podem permetre que quedin en l'oblit totes aquelles persones que van lluitar per defensar uns ideals i uns valors que encara avui es veuen amenaçats"

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la resta de representants de la corporació fent l'ofrena floral a les víctimes franquistes L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la resta de representants de la corporació fent l'ofrena floral a les víctimes franquistes AJUNTAMENT DE TARRAGONA
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 24 abril 2022 18:59

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquest migdia l’homenatge a les víctimes de la repressió franquista a Tarragona. Un acte celebrat al cementiri de la ciutat i organitzat per l’Associació de Víctimes de la repressió franquista a Tarragona.

L’alcalde Ricomà ha destacat que “les administracions tenim el gran repte de recuperar la memòria democràtica. A Tarragona estem recuperant els valors republicans perquè és la memòria del futur. No podem permetre que quedin en l’oblit totes aquelles persones que van lluitar per defensar uns ideals i uns valors que encara ara i avui es veuen amenaçats. Actualment, vivim una crisi econòmica i moral i hi ha noves formes de feixisme com la negació dels drets de les dones o als nouvinguts. Ens toca mirar endavant, però sense perdre la memòria”.

Per la seva part, la presidenta de l’entitat organitzadora, Montserrat Ginés, ha recordat que “encara estem obrint fosses i llegint sumaris. Encara estem reivindicant espais de tortura com a espais de memòria. Queda molta feina per fer. Avui és un homenatge als que van perdre la vida per defensar les idees. Vivim en democràcia, però no ens confiem perquè en qualsevol moment ens la poden prendre”.

El director general de memòria democràtica de la Generalitat de Catalunya, Antoni Font, ha remarcat que “el d’avui és un acte de justícia, un acte de reparació. Un homenatge a les víctimes directes, però també a les indirectes que són les que van patir el silenci, la humiliació i l’aïllament social d’un règim com el Franquista”.

Finalment, la delegada del Govern a Tarragona, Teresa Pallarés, ha volgut posar èmfasi en el fet que “es tracta d’un acte de superació del procés de dol. Es tracta de tornar la dignitat no només a les víctimes sinó al país. Volem un país lliure i democràtic perquè encara tenim avui en dia reminiscències feixistes”.

L’acte s’ha clos amb l’ofrena floral per part de les autoritats, familiars i associacions de lluita contra el franquisme de Tarragona, el Priorat, el Baix Camp i el Baix Penedès.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: