Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Protecció Civil activa l'alerta del pla Ventcat per fortes ratxes a les demarcacions de Tarragona i Barcelona

El vent pot superar els 72 km/h al Barcelonès, el Maresme, el Vallès Oriental, la Selva, Osona i el Gironès

Imatge d'arxiu d'una família caminant al mig del vent Imatge d'arxiu d'una família caminant al mig del vent ARXIU / INFOCAMP
Societat ACN
Dissabte, 23 abril 2022 16:02

Protecció Civil ha activat aquest dissabte al migdia l'alerta del pla Ventcat per la previsió de fort vent aquesta tarda i especialment demà al matí a les comarques de Barcelona i Tarragona. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquesta tarda el vent pot superar els 72?km/h a les comarques del Barcelonès, el Maresme, el Vallès Oriental, la Selva, Osona i el Gironès. De cara a diumenge al matí el vent es reforçarà sobtadament a les demarcacions de Barcelona i Tarragona, especialment a l'Alt Penedès i Baix Penedès. Protecció Civil ha demanat als municipis que "prestin especial atenció al mobiliari urbà i sobretot a les parades de Sant Jordi, pel perill que les carpes puguin fer mal a algú en volar o caure.

Protecció Civil ha demanat a la ciutadania "molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals". A més ha subratllat que quan hi hagi fortes ratxes de vent cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars, ja que poden caure per l'efecte del vent.

Prealerta del Procicat per fort onatge

A banda de la previsió de vent, també es manté en prealerta el pla Procicat per fort onatge. Les onades poden superar els 2,5 metres d'altura a pràcticament tota la costa. Hi haurà mar de fons de component sud i el vent dominant serà de component oest. Per aquesta raó, Protecció Civil de la Generalitat ha recomanat que la gent no s'acosti a les zones on trenquin les onades, i respectar els tancaments que els municipis hagin fet a les zones de costa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: