Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Una actuació policial i veïnal frustra l'ocupació il·legal d'un habitatge a Tarragona

La pressió veïnal i la presència de Mossos i Guàrdia Urbana evita que una banda ocupés el pis, després d'amenaçar veïns del barri de Buenos Aires

Un grup de veïns i veïnes de Buenos Aires, a Bonavista, a la zona de l'immoble que es va intentar ocupar il·legalment Un grup de veïns i veïnes de Buenos Aires, a Bonavista, a la zona de l'immoble que es va intentar ocupar il·legalment CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 22 abril 2022 12:51

Els veïns i veïnes del barri tarragoní de Buenos, al nord del Bonavista, van viure un autèntic calvari a finals de Setmana Santa. Despré d'un primer intent d'ocupació, el passat diumenge 10 d'abril, el dimarts següent es va personar una banda en un habitatge buit, propietat d'una entitat financera, amb l'objectiu d'ocupar-lo. Es dona la circumstància que l'habitatge està envoltat d'altres pisos habitats pel veïnatge, que va alertar de seguida als cossos policials de les intencions dels ocupes.

Des del primer moment, tant la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona (FAVT) com l'AV de Buenos Aires van posar els fets en coneixement tant de la consellera de Seguretat de l'Ajuntament de Tarragona, Cristina Guzmán, com dels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. El president de la FAVT, Alfonso López, explica que, abans de l'arribada dels Mossos, un grup de veïns i veïnes es va personar davant l'immoble per exigir la retirada dels ocupes. López diu que es van viure moments de molta tensió quan els membres de la banda van mostrar una actitud molt violenta: "Van començar a trencar vidres i a a amenaçar els veïns". Fins i tot, un dels membres -que després es va confirmar que havia sortit de la presó- va amenaçar a dues veïnes amb disparar dos trets.

Finalment, una àmplia dotació de 7 patrulles dels Mossos d'Esquadra i d'altres de la Guàrdia Urbana de Tarragona es va presentar, després de complir el protocol quan sonen les alarmes, i van evitar que el pis fós ocupat il·legalment.

Des de la FAVT s'agraeix la celeritat mostrada pels cossos de seguretat en aquest intent d'ocupació.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: