Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La plantilla de Covestro a Tarragona es mobilitza per reclamar millores laborals

Els treballadors lamenten la "manca de voluntat de negociació" de l'empresa

Concentració dels treballadors de Covestro a Tarragona Concentració dels treballadors de Covestro a Tarragona UGT
Societat ACN
Divendres, 22 abril 2022 12:06

Els treballadors de Covestro s'han mobilitzat per reclamar millores laborals. Desenes d'empleats s'han concentrat aquest divendres, de set a vuit del matí, a les portes d'accés a l'empresa, situada al polígon Entrevies, per informar a personal d'altres empreses i del sector. Reivindiquen que els beneficis de la companyia reverteixin sobre la plantilla, d'uns 250 empleats a Tarragona, més tenint en compte que durant l'any 2021 la multinacional química alemanya va obtenir un rècord històric, amb uns beneficis nets de més de 1.000 milions d'euros, segons el sindicat UGT. "Hi ha poc diàleg i tot és un no a qualsevol punt, volem desencallar aquesta situació", afirma Meritxell Cogollor, presidenta del comitè.

La UGT FICA de Catalunya avisa que la concentració d'aquest divendres només és la primera de les mesures que es durà a terme si l'empresa no reconsidera les demandes dels treballadors i manté la negativa de no compensar l'IPC a les taules salarials. També es queixen de la manca de voluntat de Covestro per negociar els dies de teletreball, la qual cosa, segons denuncien fonts sindicals, impedeix la conciliació personal i familiar dels empleats, i que tampoc informi sobre les dates d'aturada tècnica, "limitant enormement l'organització i planificació dels treballadors i treballadores", conclouen des d'UGT.

Per la seva banda, la companyia ha emès un comunicat en el qual apunta que "manté oberts tots els canals de diàleg" amb els empleats. Tot i això, Covestro ha destacat que a finals del 2021 va assolir un "acord complementari que va ampliar les condicions laborals fixades en el conveni sectorial". El pacte, segons l'empresa, "preveu la regulació dels salaris segons l'IPC a la finalització del conveni", un fet que no es produirà fins a finals del 2024. "Qualsevol canvi en aquest acord ha de realitzar-se dins del marc dels terminis estipulats al mencionat acord", finalitza la nota.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: