Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

La gent gran vista amb ulls d'infant, en un llibre de dibuixos

L'Arc Serveis publicarà un llibre que recull els dibuixos que alumnes de 3er de les escoles Camp Joliu (L'Arboç), El Cucurull i Salvador Espriu (Roda) van fer sobre persones grans

Una nena fa un dibuix, després de veure el vídeo sobre el Centre de Dia per a Gent Gran Marinada Una nena fa un dibuix, després de veure el vídeo sobre el Centre de Dia per a Gent Gran Marinada L'ARC SERVEIS
Societat Redacció Infocamp
Dimecres, 20 abril 2022 22:11

L'Arc Serveis va realitzar una campanya durant el mes de març a les escoles Camp Joliu de l'Arboç i El Cucurull i Salvador Espriu de Roda de Berà per donar visibilitat, a través d'un vídeo de 5 minuts, a les persones majors del Centre de Dia per a gent gran Marinada de Roda i fer un repàs de les activitats que realitzen: teatre, tik toks, activitat física, balls, jardineria, xerrades, cuina,... Un cop finalitzada la sessió, es va demanar als nens i nenes de 7 i 8 anys (3er curs) que fessin un dibuix d'una persona gran, segons la seva percepció.

vídeo gent gran escola

Aquesta experiència es veurà recollida amb la publicació d'un llibre amb els dibuixos dels escolars. El llibre, que té previst veure la llum cap a final de curs, es posarà a la venda per un preu simbòlic i es farà arribar a escoles, centres i biblioteques. Amb la recaptació obtinguda s'organitzaran tallers intergeneracionals (berenars, manualitats, balls...) amb els infants. La publicació serà editada per Imprenta Copisteria S'Print del Vendrell.

Combatre “l'edatisme”

L'objectiu d'aquesta iniciativa és treballar “l'edatisme” -aquella discriminació per raons d'edat- i aquells estereotips que fan referència a comportaments inadequats, amb prejudicis vinculats a l'edat avançada. En aquest sentit, la gerent de L'Arc Serveis, Jerusalem Torra, recorda que aquest prejudicis es produeixen “sense conèixer a la persona, les seves habilitats i, sobretot, la seva història de vida” i afegeix “una discriminació que té un efecte negatiu per a la persona i que afecta la seva autoestima i la falta de dignitat”.

Per tot plegat, aquesta acció a les escoles vol instruir i advertir a les noves generacions “sobre aquell comportament estès i un tipus de maltractament que margina i incapacita verbalment pel sol fet de ser major”, assenyala Torra.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: