Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Valls posa en funcionament un servei de cangur gratuït per a nens i nenes de 0 a 14 anys

Començarà el 19 d’abril, als matins al Centre Obert Portal Nou i a les tardes a l’Escola Enxaneta, i serà per a necessitats puntuals de les famílies vallenques

Imatge d'arxiu d'un grup d'infants veient una pel·lícula, al Centre Obert Portal Nou de Valls, que oferirà el servei de cangur per a infants de 0 a 3 anys, els matins dels dies laborables Imatge d'arxiu d'un grup d'infants veient una pel·lícula, al Centre Obert Portal Nou de Valls, que oferirà el servei de cangur per a infants de 0 a 3 anys, els matins dels dies laborables ARXIU / CENTRE OBERT PORTAL NOU
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 17 abril 2022 11:08

L’Ajuntament de Valls posarà en funcionament, a partir d'aquest dimarts 19 d’abril, un nou servei municipal de cangur per a dies puntuals per a nenes i nens de 0 a 14 anys, que no tindrà cap cost per a les famílies usuàries. Els dies laborables, de 9.15 a 13.00h, aquest servei gratuït de cura acollirà la canalla de 0 a 3 anys al Centre Obert Portal Nou, mentre que a les tardes, de 17.00 a 20.00h, la franja d’edat s’ampliarà fins als 14 anys i el servei, que s’oferirà tot l’any excepte a l’agost, es prestarà a l’Escola Enxaneta.

Aquesta iniciativa neix amb l’objectiu de respondre a les necessitats de conciliació de la vida laboral i familiar de la ciutadania vallenca. El nou servei vol donar suport a totes aquelles famílies que, per motius diversos, han de deixar els seus infants a cura d’un tercer de forma puntual per unes hores durant els matins, o a les tardes una vegada finalitzat l’horari escolar. En cap cas serà un servei permanent per a les persones usuàries. S’emmarca dins del projecte ‘Temps per a cures’ promogut pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat i finançat pel programa Corresponsables del Ministerio de Igualdad, al qual s’ha acollit la regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Valls per tal d’implementar-lo a la ciutat.

Conscient que encara avui en dia les cures recauen majoritàriament sobre les dones, la regidoria d’Igualtat vol dotar les mares de mecanismes que els permetin disposar de temps per a les seves activitats laborals o socials, especialment en els casos de famílies monoparentals que no tenen altres persones a qui recórrer per tenir cura d’una filla o un fill de manera puntual.

Per demanar el servei

El servei de cangur serà dinàmic i de fàcil accés i, per tant, les famílies hi podran accedir només omplint una fitxa amb les seves dades. Així, es podrà concretar l’ús puntual del servei a través del sistema de cita prèvia a la pàgina web municipal (https://citaprevia.valls.cat/) o ve dirigint-se directament a les instal·lacions on es prestarà el servei durant l'horari previst. Amb aquest doble sistema, es pretén crear un servei àgil, adaptat a la gestió de les cures en el dia a dia de les famílies de Valls.

Dos professionals s’encarregaran de prestar el servei, de manera que s’ocuparan de gestionar-lo sota la supervisió de la regidoria d’Igualtat. Les persones responsables de l’atenció als nens i les nenes romandran sempre juntes en el mateix equipament, al matí al Centre Obert Portal Nou, amb una capacitat màxima de 16 infants, i a la tarda a l’Escola Enxaneta, amb un màxim de 18 infants. Així mateix, el servei s’organitzarà en funció de l’edat de la canalla usuària amb un màxim de dos grups, un per professional. Les activitats que s’hi faran seran adaptades als xiquets i xiquetes que l’utilitzin, buscant sempre el seu desenvolupament personal.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: