Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El projecte Part Baixa Amunt! recupera un solar abandonat al carrer Smith de Tarragona

En la neteja del solar hi ha participat joves que formen part del projecte Sostre 360º de la Fundació Eveho i veïns de la Part Baixa

Imatge de la neteja del solar del número 14 del carrer Smith de Tarragona Imatge de la neteja del solar del número 14 del carrer Smith de Tarragona COMBINATS
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 10 abril 2022 00:21

El projecte d’integració comunitària anomenat Part Baixa Amunt!, de la Cooperativa Combinats, ha fet possible la recuperació d’un solar abandonat del carrer Smith de Tarragona. En la neteja hi han participat joves del projecte Sostre 360º de la Fundació Eveho, veïnes i veïns de la Part Baixa, l’Associació Veïnal del Barri del Port, la Xarxa la Marina i l’Associació La Muralla. “Hi ha hagut una molt bona rebuda per part del veïnat. Aquestes accions serveixen per socialitzar i, al mateix temps, per millorar la imatge del barri”, ha indicat la directora de l’Àrea Social de Combinats, Raquel Barbier.

Un dels joves que ha participat en la neteja de l’espai i la plantada de jardineres ha estat Youssef Dahan. Ell té 20 anys i en fa 5 que és veí del barri. “Hem vingut tres companys i estem molt contents de col·laborar amb els veïns. Ens sembla genial la iniciativa, perquè deixem el barri més bonic i, a més, ens serveix per conèixer nous veïns”, ha assegurat pala en mà, mentre treballava en l’adequació d’una part del solar per plantar-hi flors.

En total, prop d’una vintena de persones s’han aplegat al número 14 del carrer Smith amb la voluntat de netejar un solar que fa anys que està en desús. “Vam escoltar els veïns i ens van transmetre que calia treballar en aquest punt, perquè fa molts anys que està abandonat”, ha expressat Erica Polini, tècnica del projecte Part Baixa Amunt!. La sensació del veïnat és de “deixadesa” per part de l’administració i lamenten “haver de fer la feina que hauria de fer l’Ajuntament”, ha dit per exemple Manoli Vilches, veïna de la Part Baixa.

                                             Joves del projecte i veïns del barri treballen en l'adequació del solar del carrer Smith: 

Joves i veïns del barri treballen adequació del solar

La presidenta de l’Associació de Veïns del Barri del Port, Mari Carmen Puig, ha recalcat que “estem responent nosaltres amb la neteja del solar perquè ningú no se’n fa càrrec”, i ha valorat “molt positivament” la implicació dels joves del projecte Sostre 360. “És beneficiós per ells i per nosaltres, és una oportunitat que tenim i que cal aprofitar per aconseguir el benestar de tothom”, ha acabat dient. La jornada de neteja i adequació ha finalitzat amb un vermut al mateix solar, que a partir d’ara lluirà amb noves flors i plantes i amb la possibilitat d’obrir l’espai a la ciutadania.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: