Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Salvament Marítim i Bombers fan el primer simulacre conjunt d'emergències marítimes a Cambrils

Capitania Marítima dirigeix la simulació d'un incendi en un catamarà i l'evacuació de 250 passatgers

Els equips d'emergències atenent els afectats en el simulacre d'incendi en un catamarà al port de Cambrils Els equips d'emergències atenent els afectats en el simulacre d'incendi en un catamarà al port de Cambrils CLUB NÀUTIC DE CAMBRILS
Societat ACN
Divendres, 08 abril 2022 09:15

La direcció general de la Marina Mercant i el Departament d'Interior han posat a prova per primera vegada el conveni de col·laboració en emergències marítimes. Capitania Marítima ha coordinat el simulacre d'un incendi en un catamarà i l'evacuació de 250 passatgers al port de Cambrils. Amb l'acció s'ha posat a prova la coordinació de Salvament Marítim i els Bombers de la Generalitat, així com dels agents implicats en l'emergència - Guàrdia Civil, Mossos d'Esquadra, la Policia Local de Cambrils, Creu Roja, Protecció Civil i SEM-. Hi ha participat una cinquantena d'efectius d’emergències de la Generalitat i una vuitantena de voluntaris de la Creu Roja.

L'exercici ha consistit a simular un incendi en una embarcació turística en aigües interiors del port de Cambrils. A partir de l'alerta, els Bombers han desplaçat dues embarcacions i quatre dotacions terrestres i la Unitat de Comandament Mitjana (UCM) per coordinar la intervenció. S'hi ha desplaçat una vintena d'efectius de Tarragona i de les Terres de l'Ebre, personal de la unitat subaquàtica del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup Operatiu de Suport (GROS).

Segons la informació facilitada pel patró calia evacuar la setantena de persones que transportava, que s'ha fet amb el suport d'una plataforma del Port de Cambrils. Quatre dels passatgers han caigut a l'aigua i els equips d'emergència de Salvament Marítim i Bombers els han rescatat amb les seves respectives embarcacions. A la zona de l'evacuació i salvament també s'hi han desplaçat per donar suport les embarcacions de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil i Creu Roja.

Els Bombers han desplaçat a l'embarcació una cèl·lula d'avaluació per poder revisar amb càmera tèrmica la zona cremada i posteriorment un binomi de bombers a l'helicòpter de Salvament Marítim. D'aquesta manera, han pogut valorar la necessitat d'acostar-la fins a terra per dur a terme una extinció més a fons.

A la zona del Port, els Bombers, que han estat en contacte en tot moment amb Capitania Marítima, han coordinat des de la UCM l'arribada de les persones evacuades, les quals han estat valorades i assistides per part del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i registrades a través de la Guàrdia Civil.

El cos de Mossos d'Esquadra ha desplaçat a l'exercici 3 comandaments, 2 agents de seguretat ciutadana i 5 agents en una embarcació de la Policia Marítima. Les seves funcions han estat les de coordinació al Centre de Comandament Avançat; tasques de seguretat ciutadana i de regulació del trànsit juntament amb la Policia Local de Cambrils; i finalment tasques de suport i auxili de la policia marítima a l'embarcació incendiada.

El SEM ha mobilitzat un total de 20 efectius i 10 vehicles i ha atès 15 afectats dels 70 implicats en l'incident. La Creu Roja també ha participat en l'exercici amb l'embarcació de rescat LS Caluipso; fent tasques d'avituallament i aportant diversos figurants al simulacre que han fet de passatgers de l'embarcació afectada.

Ports de la Generalitat s’ha encarregat de fer els avisos corresponents. S'han activat el Pla d'autoprotecció (PAU) del port de Cambrils i el Pla Interior Marítim (PIM), específic per a vessaments a la mar, i un cop sufocat l'incendi, han entrat el vaixell sinistrat al costat del varador, on mariners del Club Nàutic Cambrils han fet l'estesa de les barreres anticontaminació de Ports al voltant del vaixell per evitar vessaments a l'aigua.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: