Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Unes 200 persones protesten per defensar la sanitat pública a Tarragona

Els manifestants reclamen visites 100% presencials als CAP i denuncien la precarietat laboral dels sanitaris

La capçalera de la manifestació celebrada a Tarragona per defensar la sanitat pública La capçalera de la manifestació celebrada a Tarragona per defensar la sanitat pública MAR ROVIRA / ACN
Societat ACN
Dijous, 07 abril 2022 22:10

Unes 200 persones s'han manifestat aquest dijous en defensa de la sanitat pública a Tarragona. Els manifestants han exigit que les visites als Centres d'Atenció Primària (CAP) tornin a ser 100% presencials i han demanat que el nou sistema telemàtic només s'utilitzi per tramitar receptes, informes o baixes i altes. També han denunciat la precarietat del sector sanitari i han reclamat millores laborals. "Estem molt descontentes amb l'atenció als CAP, volem que ens visitin la doctora de capçalera i la infermera de referència presencialment", ha dit Silvia Labodia, portaveu del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública. La marxa ha recorregut els carrers del centre de la ciutat i ha culminat amb la lectura d'un manifest a la Rambla.

La capçalera amb el lema 'Defensem la nostra sanitat pública' ha arrencat aquest dijous a vespre al la Imperial Tarraco i ha marxat pels carrers de Prat de la Riba i Gasòmetre fins a enfilar el carrer Unió. Els manifestants han cridat consignes contra del conseller de Salut, Josep Maria Argimon, i també contra les retallades, com ara 'la sanitat no és un negoci' o 'retallar en sanitat és assassinar'. La manifestació ha acabat a l'estàtua dels Despullats amb la lectura d'un manifest, després de recórrer un tram de la rambla tarragonina.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut, el Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública ha entregat aquest matí 4.558 firmes als responsables dels serveis territorials de Salut de Tarragona, les quals han recollit en els darrers nou mesos. D'aquesta manera, han denunciat la precarietat laboral que pateixen els sanitaris. "Volem més contractació de personal, el senyor Argimon ens diu que tenen problemes per contractar, el problema són els contractes precaris", ha manifestat Labodia. I ha afegit: "A l'Hospital Joan XXIII hi ha infermeres contractades a vuit hores setmanals i això és molt indignant".

Així mateix, els manifestants han demanat que se substitueixin els professionals que s'han jubilat al CAP Jaume I i que s'ampliï aquest equipament, així com el de la Granja. "No volem trossets, sinó el pa sencer, posar dues hores més de ginecòleg al CAP de la Granja no resolt la manca de professionals, volem que es faci gran, ja que fa anys que diuen que l'ampliaran; també volem que el CAP Jaume I, un dels més saturats, l'ampliïn", ha exigit la portaveu.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: