Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Concentració aquest dimecres a Valls per rebutjar la futura àrea industrial estratègica de la Plana de l'Alt Camp

La Plataforma Territori Sostenible del Camp considera que el Pla Director Urbanístic del Govern suposarà el "trinxament i fragmentació del territori"

En color blau, els polígons actuals de Valls, el Pla i Bràfim-Alió i, en rosat, les tres grans zones industrials logístiques que es volen crear amb el PDUAE En color blau, els polígons actuals de Valls, el Pla i Bràfim-Alió i, en rosat, les tres grans zones industrials logístiques que es volen crear amb el PDUAE PLATAFORMA TERRITORI SOSTENIBLE DEL CAMP
Societat Redacció Infocamp
Dimarts, 05 abril 2022 21:22

La plaça del Blat de Valls serà l'escenari, aquest dimecres 6 d'abril, a les 18h, d'una concentració de rebuig al Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica (PDUAE) de la Plana de l'Alt Camp, que la Generalitat de Catalunya vol tirar endavant amb el recolzament dels ajuntaments de Valls, del Pla de Santa Maria, de Vila-rodona i d'Alió.

La concentració està convocada per la Plataforma Territori Sostenible del Camp, que considera que el projecte vol convertir la plana agrícola de l'Alt Camp (l'àrea compresa dins el triangle Valls-El Pla- Vila-rodona) en una gran àrea industrial estratègica de polígons logístics. La plataforma alerta que aquest projecte suposarà el "trinxament i fragmentacio" del territori. En concret, la plataforma recorda que aquest projecte inclou, entre altres coses, una nova estació ferroviària intermodal de mercaderies i un nou vial de connxió a la línia existent Lleida-Sant Vicenç de Calders.

Els ecologistes alerten que es preveuen 835 hectàrees de sòl industrial dins la plana agrícola, amb potencial fins a 3746 ha. Això equival, afirmen des de la plataforma, a convertir la Plana del Camp en una gran àrea estratègica de polígons logístics connectats amb l'A-27, el Port de Tarragona, l'AP-2, l'AP-7, l'A-7, l'AVE, el Corredor Mediterrani, l'Aeroport de Reus i el futur "port sec" de la plana de Ponent, amb connexió a Saragossa i Madrid. En resum, la plataforma conclou que la plana del Camp quedarà "hipotecada, trinxada, fragmentada i urbanitzada".

A la mateixa hora, la plataforma farà una sessió interna d'informació a l'Ajuntament de Valls adreçada als grups municipals i instar-los "a que es mostrin decididament en contra".

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: