Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El jutjat d'instrucció 1 de Tarragona deixa a punt el judici contra Ballesteros i vuit persones més pel cas Inipro

El cas passarà a l'Audiència de Tarragona i ara els acusats han de presentar els seus escrits de defensa

El judici del cas Inipro asseurà al banc dels acusats l'exalcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i vuit persones més El judici del cas Inipro asseurà al banc dels acusats l'exalcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i vuit persones més ARXIU / ACN
Societat ACN
Divendres, 01 abril 2022 18:21

El jutjat d'instrucció 1 de Tarragona ha deixat a punt el judici del cas Inipro, pel qual s'asseurà al banc dels acusats l'exalcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros, i vuit persones més. El magistrat ha dictat l'obertura del judici oral i ha traslladat les acusacions a les respectives defenses perquè presentin els seus escrits de defensa. L'expedient del cas s'ha d'enviar a l'Audiència de Tarragona, que és qui acabarà jutjant la causa. Fiscalia reclama penes de presó per nou persones que estarien involucrades en una presumpta trama que hauria desviat 276.000 euros de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMMST) al PSC.

A banda dels principals acusats, a la causa també hi ha com a responsables a títol lucratiu cinc persones, a més del mateix PSC. Fonts dels socialistes han destacat que "per fi arriba el judici oral" després d'un procés "excessivament llarg que ha deixat molt desprotegits els encausats, que no s'han pogut defensar". Des dels socialistes també han reiterat "el ple convenciment" en la innocència de tots els acusats i s'han mostrat convençuts que "així es podrà demostrar durant el judici". Finalment, han explicat que sempre han tingut "plena col·laboració amb la justícia" i que han aportat "totes les proves necessàries".

L'advocat de Ballesteros, David Rocamora, ha apuntat a l'ACN que la interlocutòria "és un pas necessari perquè continuï el procediment" i "no significa cap novetat a nivell processal". "Tenim ganes d'afrontar el judici per restablir l'honorabilitat de Josep Fèlix Ballesteros, que mai hauria d'haver estat qüestionada", ha remarcat. A més, ha indicat que no creu que el judici oral comenci abans d'un any.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: