Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Port de Tarragona inaugura la seva nova seu institucional

El president de la Generalitat defensa "el paper clau" de la infraestructura per al "progrés del país"

La nova seu institucional del Port de Tarragona s'ha inaugurat aquest divendres al migdia La nova seu institucional del Port de Tarragona s'ha inaugurat aquest divendres al migdia ARIADNA ESCODA / ELOI TOST / ACN
Societat ACN
Divendres, 25 Març 2022 16:32

El Port de Tarragona ha inaugurat aquest divendres la seva nova seu institucional, que acollirà oficines i una sala per a la gestió d'emergències. L'immoble on s'ubica va ser construït el 1980 i ja va tenir aquesta funció. Després de dotze anys tancat i d'unes obres de millora s'ha tornat a posar en funcionament. En l'acte d'inauguració hi ha participat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha destacat el "paper clau" del Port de Tarragona per al "progrés del país". Aragonès també ha apuntat que la reindustrialització de Catalunya és necessària i ha de ser "verda i digital". El president del l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Maria Cruset ha indicat que el port és "al servei del desenvolupament econòmic" del territori.

En l'acte inaugural hi han assistit també diverses autoritats del territori, que s'han reunit amb el comitè executiu del port per conèixer els projectes en els quals treballa la infraestructura. Després han visitat la nova sala de gestió d'emergències, equipada amb una quinzena de monitors que permeten accedir a informació actualitzada de diferents àmbits, com càmeres de videovigilància, informació meteorològica, conèixer les matèries que transporta cada vaixell o els productes que hi ha emmagatzemats al moll de la química, en temps real. Cruset ha explicat que es tracta de tenir la màxima informació "per poder prendre la millor decisió" el més ràpidament possible. El president del port també ha celebrat que aquest sistema d'emergències s'ha agafat com a referència en altres ports de l'Estat.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, a la nova seu instiucional: 

Aragonès i Cruset nova seu del Port

Posteriorment la comitiva s'ha desplaçat fins al moll de Castella, on el president de la Generalitat ha visitat un magatzem amb 20.000 tones de cereals procedents d'Ucraïna. Finalment, s'ha celebrat l'acte institucional d'inauguració, a la porta de l'edifici. Aragonès ha apuntat que al Camp de Tarragona hi ha "moltes infraestructures i serveis de caràcter estratègic" i que per això poder comptar amb una gestió de les emergències eficaç "és clau". Alhora, ha posat destacat el paper de la regió en el proveïment d'energia i talent a la resta del país.

Cruset ha detallat alguns dels projectes estratègics de futur en els quals treballa el Port de Tarragona, com les dues terminals ferroviàries, el moll de creuers, la façana marítima o la nova Zona d'Activitats Logístiques. Tot plegat emmarcat en un pla de sostenibilitat que pretén reduir en un 99% la petjada de carboni.

Per la seva banda, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha tingut un record per l'arquitecte de l'edifici, Josep Maria Garreta, que ha estat present a l'acte. El batlle ha afirmat que l'immoble ha tingut un paper destacat en la història recent de la ciutat i ha recordat que es va debatre sobre si s'havia d'enderrocar. Per això s'ha mostrat agraït al port perquè l'hagi rehabilitat. Finalment, el president de Puertos del Estado, Álvaro Rodríguez Dapena, ha expressat "la dimensió econòmica, social i ambiental" de l'edifici, que "està alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible". En acabar els parlaments s'ha descobert una placa commemorativa.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: