Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant ofereix 20 places d'allotjament per acollir refugiats ucraïnesos

Les places que posa a disposició l'Ajuntament són l'Alberg Esportiu Àster de l’Hospitalet de l’Infant

El consistori ha ofert aquestes places de l'Alberg Esportiu Àster al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament El consistori ha ofert aquestes places de l'Alberg Esportiu Àster al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament AJUNTAMENT DE VANDELLÒS I L'HOSPITALET DE L'INFANT
Societat Redacció Infocamp
Dijous, 24 Març 2022 08:27

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant posa a disposició del refugiats/ades ucraïnesos vint places d’allotjament a l’Alberg Esportiu Àster, que gestiona l’empresa Llastres Serveis Municipals SLU a l’Hospitalet de l’Infant (aquest nombre de places es podria ampliar en funció de la necessitat). D’aquesta manera, el consistori respon a la demanda de col·laboració que han fet arribar les entitats municipalistes de Catalunya als ajuntaments a través d’un escrit, per treballar de manera coordinada per donar suport a les víctimes d’aquesta crisi humanitària.

El consistori ha ofert aquestes places al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que centralitzarà les aportacions i les canalitzarà a través del Comitè per a l’Acollida de les Persones Refugiades (CAPR), òrgan coordinat des de la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme del departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta acció solidària i amb l’aportació econòmica al Fons Català que té previst fer en breu, l’Ajuntament vol contribuir a facilitar una resposta humanitària eficaç i oportuna a les zones afectades pel conflicte armat entre Rússia i Ucraïna.

Des de l’any 2015, Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant forma part de la xarxa de municipis acollidors de refugiats. Aquell any, el Ple de l’Ajuntament va aprovar una moció de suport a l’acollida de població refugiada, amb els vots a favor de tots els grups polítics municipals, és a dir, PSC, PdeCAT, ERC, PP i FIC. Mitjançant aquesta moció, el Ple va adoptar, com a principals acords, col·laborar amb les entitats catalanes que treballen en l’acollida i el servei a les persones sol·licitants d’asil, definir quin suport (servei i infraestructura) podia oferir el municipi per acollir les persones sol·licitants; i oferir el municipi com a territori d’acollida.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: