Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Inspeccionaran les esquerdes ocasionades per les obres de construcció de l'A-27 a la població de Lilla

La ministra de Transports lamenta els danys i diu que són "impossible" de preveure en uns treballs tan "complexes"

Obres de l'autovia A-27 al seu pas per la pedania de Lilla, a Montblanc Obres de l'autovia A-27 al seu pas per la pedania de Lilla, a Montblanc NÚRIA TORRES / ACN
Societat ACN
Dimarts, 22 Març 2022 21:36

El Col·legi d'Arquitectes de Tarragona inspeccionarà les esquerdes produïdes en els habitatges de la població de Lilla, nucli de Montblanc, a partir de la setmana vinent. Ho ha anunciat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, en la sessió d'aquest dimarts al Senat. Les esquerdes s'han produït arran de les voladures fetes en les obres de construcció del túnel de l'A-27, que connectarà Valls amb la capital de la Conca de Barberà. "Hi ha incidents que són impossible de preveure en unes obres de tanta complexitat", ha lamentat Sánchez. Les inspeccions serviran per determinar les indemnitzacions als propietaris afectats, les quals s'abonaran tan aviat com es pugui, segons ha afirmat la ministra.

El senador d'ERC, Josep Rufà, ha demanat a l'executiu espanyol que no doni "l'esquena" als veïns de Lilla i ha assenyalat que a la població hi ha més d'un miler d'esquerdes. "Defensem els drets de les persones davant de les grans empreses, com és aquest cas, el seu govern ha d'actuar, les indemnitzacions proposades per l'asseguradora d'entre un 8% i un 12% són injustes i insuficients, les esquerdes estructurals devaluen el valor de les propietats", ha manifestat el republicà.

Davant d'aquesta problemàtica, la ministra de Transport ha explicat que han obert d'ofici un expedient per analitzar els danys causats per les obres de construcció de l'autovia i ha assegurat que durant les voladures es van controlar les vibracions produïdes per garantir la integritat de les estructures.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: