Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Santa Coloma commemora el Dia de la Dona feminitzant la cultural popular

El ball de les gegantes i un correfoc amb l’única presència de diablesses, entre els actes destacats de la setmana

El passat 5 de març es va celebrar una trobada de colles geganteres en què només hi participaven figures femenines El passat 5 de març es va celebrar una trobada de colles geganteres en què només hi participaven figures femenines STARTAP.CAT / AJUNT DE SANTA COLOMA DE QUERALT
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 13 Març 2022 18:35

El dimarts, 8 de març, i com cada any en aquesta data, es va commemorar el Dia de la Dona. Amb la demanda de la igualtat en tots els àmbits entre dones i homes, milers de persones d’arreu del món han sortit al carrer en manifestacions per exigir aquesta igualtat. I aprofitant aquest dia, molts municipis també programen activitats per visibilitzar aquesta lluita.

A Santa Coloma de Queralt, el passat 5 de març es va celebrar una trobada de colles geganteres en què només hi participaven figures femenines. En total s’hi van reunir 10 colles, que van fer una plantada a la plaça de la Pau. I des d’allí, els diables Keresus, van obrir una cercavila fins a la Plaça Major, on es va fer el ball de les gegantes i també un correfoc amb l’única presència de diablesses.

Encesa diableses Santa Coloma

Per altra banda, el mateix dia 8 de març es va celebrar la xerrada 'Parlem de la Regla', amb Emma Ponce de Leon. El divendres 11 de març, a la tarda, es va fer un taller d’astrodansa, amb Paula Villadores i finalment, el 20 de març, tindrà lloc la presentació del llibre 'Dones pageses, dones dempeus', de Laia de Ahumada, amb les il·lustracions de Mª Rosa Vidal Tosas.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: