Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

Raquel Quílez Valdevira guanya el XVI Premi Montserrat Bertran

La guardonada rep el reconeixement de la secció local d'ERC Tarragona per la seva tasca al capdavant del menjador social de Bonavista

L'encarregat d'entregar el premi a Raquel Quílez ha estat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, L'encarregat d'entregar el premi a Raquel Quílez ha estat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ERC TARRAGONA
Societat Redacció Infocamp
Diumenge, 13 Març 2022 18:06

Raquel Quílez Valdevira ha estat guardonada amb el XVI Premi Montserrat Bertran en un acte que s'ha celebrat aquest dissabte al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

L'encarregat d'entregar el premi ha estat l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, qui ha felicitat la guardonada “per la seva vocació col·lectiva i solidària i per la seva tasca al capdavant del menjador social. És una persona incansable, que es bolca en ajudar els altres, sobretot a les persones més vulnerables, i treballa per aconseguir una societat millor”. A tot això, ha afegit que “a Tarragona tenim la sort de tenir dones molt implicades en la ciutat. Són dones com la Raquel, lluitadores, que no defalleixen mai i que són imprescindibles per fer una Tarragona millor”.

Quílez ha agraït que se li hagi atorgat aquest guardó i l'ha fet extensiu a tota la gent que treballa juntament amb ella i la seva germana, Encarnación Quílez, al menjador social de Bonavista. La premiada ha destacat que “el propòsit de tota la gent que treballem en atendre les urgències socials és canviar la realitat de persones cap a positiu, treballem perquè es transformi la situació que travessen i ens hi bolquem”.

La guardonada ha volgut destacar la labor de les entitats que ajuden a les persones que més ho necessiten i ha destacat que el principi fonamental de la societat és, sense dubte, l’amor i la solidaritat.

Ricomà ha clos l’acte agraint un cop més la seva gran labor social, la qual ha descrit com a “impecable i molt necessària” i que “a través de la seva activitat generosa han fet Tarragona sigui millor i de les quals la ciutat se'n sent ben orgullosa”.

Cal recordar que Raquel Quílez Valdevira juntament amb la seva germana, Encarnación, van rebre el títol de Filles Adoptives de la Ciutat de Tarragona l’any 2021 per la tasca que porten a terme a l'Associació Socioeducativa Joventut i Vida de Bonavista, que gestiona el menjador social del barri.

El Premi Montserrat Bertran

La secció local d’ERC Tarragona concedeix aquest premi des de l'any 2007, reconeixent figures femenines que han destacat per la seva tasca de sensibilització envers la causa feminista, la igualtat de drets entre homes i dones i la visibilització i participació social de les dones a la ciutat de Tarragona.

Aquest és el llistat de les guanyadores de totes les edicions anteriors: Col·lectiu Les Filles de Lilith (2007), Maria Monteagudo (2008), Maria Gràcia Olcina (2009), Margarida Aritzeta (2010), Núria Buira (2011), Francina Vaqué (2012), Montserrat Abelló (2013), Isabel Iturrieta (2014), Olga Xirinacs (2015), Rosa Maria Codines (2016), Maria Cinta Comí (2017), Núria Francino (2018), Dones Castelleres (2019) - Anna Guasch, Mireia Garcia Mohedano, Esther Cabrera i Mònica Montoro-, Tecla Martorell (2020) i Neus Roig Pruñonosa (2021). Ara la llista es completa amb el nom de Raquel Quílez Valdevira (2022).

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: