Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te una millor experiència i servei. En navegar o utilitzar els nostres serveis, aceptes l'ús que en fem.

Publicitat

El Pla de Gènere i Igualtat d'Oportunitats d'Altafulla desplegarà 21 accions

El document preveu executar les accions fins l’any 2025 que es divideixen en nou àmbits d’actuació

El Pla de Gènere i Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament d’Altafulla contempla un total de 21 accions a dur a terme fins l’any 2025 El Pla de Gènere i Igualtat d’Oportunitats de l’Ajuntament d’Altafulla contempla un total de 21 accions a dur a terme fins l’any 2025 CEDIDA
Societat Redacció Infocamp
Divendres, 11 Març 2022 09:51

Després que ho aprovés el Ple de l’Ajuntament d'Altafulla per unanimitat el passat 28 de febrer, el dimecres 9 de març, en el marc del programa d’actes del Dia Internacional de les Dones, es va presentar públicament el Pla de Gènere i Igualtat del consistori.

Una eina que la coalcaldessa i responsable de l’Àrea de Polítiques de Gènere, Alba Muntadas, va qualificar de “necessària”, ja que tot ajuntament l'ha de tenir de manera obligatòria. Muntadas va explicar que en els darrers mandats ja s'han impulsat polítiques de gènere i accions en aquest sentit, i això significa que “ara no es parteix des de zero”.

21 accions en nou àmbits

Aquest pla, elaborat per l’empresa Genera Innovació, contempla un total de 21 accions, que es divideixen en nou àmbits d’actuació: política d’igualtat d’oportunitats, polítiques d’impacte en la societat, ús d’un llenguatge i una comunicació no sexista ni androcèntrica, representativitat de gènere, condicions laborals, accés, promoció i/o desenvolupament professional, exercici corresponsable dels drets de la vida personal, laboral i familiar, adopció de mesures de prevenció de la salut i riscos laborals amb perspectiva de gènere, i assetjament sexual i assetjament per raó de sexe, orientació i/o identitat sexual i expressió de gènere.

Pel que fa al termini d’execució de les 21 accions, se n’han fixat tres a complir: a curt termini, accions que s’han de desenvolupar fins a 31 de desembre d’aquest any; a mig termini, a realitzar abans del 31 de desembre de 2024, i a llarg termini, a 31 de desembre de 2025. Una d’aquestes accions contempla la formació del personal del consistori en la prevenció de violències masclistes en entorns d’oci.

Jornada de formació per al personal del consistori

I és que la prevenció de la violència masclista continua ocupant bona part dels esforços de la regidoria de Polítiques de Gènere d’Altafulla i una mostra d'això és una jornada de formació que va tenir lloc a mitjans de febrer en la qual van participar diversos col·lectius de treballadors i treballadores de l'Ajuntament d'Altafulla susceptibles de poder actuar en cas que hi hagi risc d'un cas de violència masclista, concretament en l'àmbit de l'oci.

Aquesta formació es va dur a terme en el marc del conveni entre Generalitat i Ajuntament per la redacció i aplicació d'un protocol de prevenció de violències masclistes en entorns d'oci.

Paral·lelament, també s’està treballant en l’aprovació d’un protocol per a la prevenció, la detecció, l’actuació i la resolució de situacions d’assetjament sexual, per raó del sexe, de l’orientació sexual i/o de la identitat sexual.

Anuncia't a infocamp.cat, dona suport al periodisme rigorós de proximitat.

Publicitat

No s'ha pogut desar la teva subscripció. Siusplau torna-ho a provar.
La teva subscripció ha estat correcta.

Butlletí de titulars diari

Subscriu-te per rebre cada matí els titulars d'InfoCamp al teu correu: